luni, 26 octombrie
Conferința de presă- Klaus Iohannis
De Daiana Toma-Cioran - miercuri, 26 august în categoria Actualități
48

Distribuie pe rețelele de socializare

Azi, președintele României, Klaus Iohannis a ținut o conferință de presă, unde a vorbit despre campania electorală pe timp de pandemie. ,,Trebuie să fim realiști! Trebuie cu toții să ținem cont de un set de reguli. Un scenariu cu risc 0 nu există însă dacă toate aceste norme sunt înțelese și aplicate de organizatori și cetățeni, riscul poate fi la un minim. Am solicitat Guvernului o campanie cu aceste măsuri, astfel toată lumea să știe ce trebuie să facă, ce este permis și ce nu este permis atât pe perioada campaniei, cât și în ziua votului. Fac apel la responsabilitate! Respectați toate regulile. Niciun obiectiv electoral nu este mai important decât sănătatea."

Tot la această conferință, Președintele Klaus Iohannis, a vorbit despre deschiderea restaurantelor, cinematografelor și teatrelor: ,,Teatrele și cinematografele, sălile de spectacol în general se vor putea deschide probabil începând cu 1 septembrie. Sigur, în condiții speciale de siguranță. Trebuie toată lumea să poarte mască și să se respecte distanțarea socială. O să fie și alte condiții speciale, stabilite de specialiști. Dar, cred că este important să se reia actul de cultură. Consider că după 1 septembrie, în anumite condiții se pot deschide și restaurantele în interior. Mâine cel mai probabil, specialiștii vor decide un prag, o cifră care va descrie riscul de infectare, iar acolo unde pragul va fi depășit se va opri activitatea restaurantelor în interior."

S-a discutat și despre Moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Orban: ,,Este o moțiune de cenzură depusă în bătaie de joc din partea PSD-ului. Eu nu îmi doresc să treacă acestă moțiune. Suntem în pandemie în criză economică și oricum avem alegeri peste câteva săptămâni, probabil la începutullui decembrie. Deci ce rost are o Moțiune de cenzură în aceste condiții? Cred că PSD își dorește să arunce țara în aer."

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri