luni, 12 aprilie
„Guvernul meu” omoară România. Carantina: încercare de redresare sau distrugere totală?
De Petruța Gromucz - vineri, 13 noiembrie în categoria Editoriale
122

Distribuie pe rețelele de socializare

Țara noastră trece de la o zi la alta la noi stări. Nu sunt stări de bine, având în vedere pandemia care se pare că nu dorește să plece. Sunt stări de alertă, de urgență sau de imbecilitate. 

Dacă stăm să ne gândim, imbecili există peste tot. E plin Guvernul de imbecilitate, suntem conduși de același lucru și se pare că lucrurile nu se vor schimba prea curând. Luați drept dovadă seturile de „noi” măsuri adoptate de Guvern. Totuși, eu nu aș spune că sunt noi, știți vorba poporului românesc: sunt „de mâna a doua”. Am mai trecut prin asta și la începutul anului când cei mai mari dintre cei mari ne transmiteau pe la televizoare să nu ne panicăm, că situația este sub control, rezolvă ei tot.

Și au rezolvat. 10.000 de cazuri pe zi, peste 1.000 de persoane internate la ATI și sute de decese. Au rezolvat țara de tot ce se putea, de încredere, siguranță și economie. Că veni vorba de economie, cum se explică „noile” măsuri implementate? Am înțeles, nu ai voie să circuli pe timp de noapte, că virusul apare și îmbolnăvește oamenii exact când ceasul arată 23.00. 

Dar care e faza cu magazinele? De ce se închid la ora 21.00, de ce nu mai pot să cumpăr o pâine după ora 21.00, dar totuși pot să apelez la o firmă de curierat pentru asta? Curierii iau pâinea prin magie? Vânzătoarea nu se apropie de el atunci când îi vinde un produs prin geamul minuscul? De ce nu aș putea sa merg pur și simplu la magazin, să cumpăr o pâine prin geamul non-stopului, cu masca pe figură.

Nu credeți că cineva are și de câștigat de aici? De ce să achit și pâinea, și transportul firmei de curierat, când ar trebui să fiu liberă? Trăim până la urmă într-o țară liberă sau nu? Nu știu răspunsul nici la întrebarea asta, explicații nu există de la cei care ar trebui să le ofere. 

Chiar astăzi, preaiubitul președinte a declarat „Chiar dacă suntem într-o criză economică şi economia a performat mai puţin bine în perioada similară din anii anteriori, avem şi veste bună: comparaţia cu trimestrul II al acestui an arată ca economia îşi revine”. Atunci, dacă economia își revine atât de ușor, ce facem cu miile de afaceri cu lacătele pe uși, ce facem cu agricultorii, cu piețele agroalimentare închise? Ce facem cu oamenii care sunt pe șomaj și nu au bani să își întrețină familia?

Și totuși, de ce o piață agroalimentară este cu un risc mai mare de infectare decât un supermarket? De ce nu își scot și supermarketurile produsele pline cu chimicale și injectate afară spre vânzare? Știți de ce? Piețele agroalimentare nu produc atât de mulți bani pentru stat precum produc supermarketurile. De ce să consumăm produse sănătoase direct din grădinile țării, când putem consuma mere pline de chimicale și să mai și producem bani statului?

De ce o piață agroalimentară este mai predispusă infectării decât un talcioc sau o piață de vechituri? Sunt întrebări care rămân fără răspuns, deoarece conducerea e total depășită și coruptă. Sunt prea ocupați să bage țara în groapă, nu au timpul necesar să analizeze situația, ei fac doar ce li se impune.

Iohannis a subliniat că „măsurile luate în plan economic au fost corecte. Aşa evităm o recesiune tehnică”. Dar de recesiunea noastră nu îi pasă nimănui. Nimănui nu îi pasă că oamenii au rămas fără locuri de muncă, că anteprenorii au pierdut tot ce au investit, sau că elevii nu mai au parte de educație. De ce să îți pese când pentru tine lucrurile merg bine?

Imbecibilitatea de care vă vorbeam la început atinge cote maxime la fiecare nouă măsură implementată despre care ni se transmite că este gândită spre binele nostru. Care bine nu știm.În termenul ”nostru” probabil sunt incluși și ei. Ziceam că cineva are oricum de câștigat, și sigur nu noi suntem aceeia.

De câștigat au cei care primesc în continuare taxele și impozitele noastre, chiar dacă salariile ne-au fost puse pe repaus sau au fost înjumătățite. Chiar dacă au fost promulgate legi prin care se amână ratele bancare, asta nu ajută cu nimic. Dacă oamenii nu au de unde să achite acum, cum vor achita la sfârșitul anului sau la jumătatea anului viitor, în condițiile în care carantinarea continuă, salariile rămân aceleași și suntem zi de zi supuși rușini colective. Cum crede statul că un om obișnuit va face rost de bani în aceste condiții?

Dacă un parlamentar ar fi nevoit să trăiască o zi, o singură zi, în pielea unui cetățean obișnuit, care luptă pentru supraviețuire, credeți că ar rezista? De exemplu, luăm un politician din scaunul luxos pe care doarme la ședințele care ne decid nouă viața. Îl luăm, și îl punem să trăiască o zi în pielea lui Tanti Maria care vinde legume în piață, Bine, în piața improvizată într-o parcare sau lângă tomberoane de gunoi, că piețele interioare sunt focare de infecție. Și stă politicianul în frig, negociază morcovii de la 5 lei la 3, ca să poată să ia și el o pâine să aibă la cină. Pâinea nu o ia de la non-stop, deoarece seara când ajunge el acasă magazinele sunt închise. Și ce face când vede că nu îi ajung banii să cumpere și pâinea și să plătească și transportul curierului? Vă spun eu ce face, fuge mâncând pământul. Pentru că ei știu doar să ridice mâna și să voteze legi negândite, știu doar să caute câștig și le lipsește cu desăvârșire empatia și dragostea de țară.

Așadar, cine ne explică și nouă ce mai e cu carantina asta? De ce se închid mall-urile sâmbăta și duminica, dar în timpul săptămânii sunt deschise la program normal? De ce se închid afacerile, sălile de sport, saloanele de înfrumusețare, școlile, grădinițele? Au tot făcut asta, dar cazurile nu au scăzut. Economia cică își revine, atunci de ce e nevoie de îngrădirea libertății? 

Sursă foto: Ebihoreanul.ro

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri

Exponatul săptămânii la Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare

Petruța Gromucz - apr. 12, 2021
EXPONATUL SĂPTĂMÂNII-Scheelit, cuarțScheelitul (CaWO₄) – mineral asociat wolframitului ...
cultură exponatul săptămânii Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare istorie

56.988 de români s-au vaccinat până în prezent, iar 12.145 au avut reacții adverse

Petruța Gromucz - apr. 12, 2021
Potrivit datelor puse la dispoziție de Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicaţia ...
România vaccin pandemie coronavirus

Deputatul Alexandru Rafila, despre obiectivul premierului Florin Cîțu: „1 august este o dată bună pentru vacanțe, nu pentru atingerea țintei de 10 milioane de vaccinați”

Daiana Toma-Cioran - apr. 12, 2021
Alexandru Rafila a vorbit la Digi24 despre obiectivul premierului Cîțu de a avea 10 milioane de ...
Alexandru Rafila Deputat PSD rOMÂNIA 2021

Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne: „Când te îmbolnăvești în România trebuie să ai încredere în Dumnezeu și în sistemul medical”

Daiana Toma-Cioran - apr. 12, 2021
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode,  a declarat în această dimineață că atunci când ...
Lucian Bode Ministrul Afacerilor Interne România 2021

Maramureșul, al treilea județ pe lista zonelor verzi din România

Petruța Gromucz - apr. 12, 2021
Grupul de Comunicare Strategică a informat ieri că un număr de 14 județe se află în zona roșie, ...
coronavirus rată de incidență zone verzi Maramureș

Tensiuni în Coliția de guvernare. Război în declarații între premierul Cîțu și Ministrul Sănătății Voiculescu. Liberalii îl vor demis pe Voiculescu, USR PLUS amenință cu demiterea Guvernului

Daiana Toma-Cioran - apr. 12, 2021
Cresc tensiunile din Coaliția de Guvernare și sunt tot mai evidente. Potrivit unor informatii ...
premier prim-ministru Florin Cîțu Ministrul Sănătății

Florin Cîțu, despre vaccinarea anti-Covid-19: „ Îi încurajez pe toți românii să se înregistreze în portalul RoVaccinare și să se vaccineze”

Petruța Gromucz - apr. 12, 2021
Prim-ministrul Florin Cîțu a transmis că România va ajunge la o capacitate de vaccinare de ...
vaccin pandemie coronavirus campanie de vaccinare

Coronavirus: situația îmbolnăvirilor SARS-CoV-2 din ultima săptămână în județul Maramureș. Numărul de îmbolnăviri a scăzut față de săptămâna trecută

Petruța Gromucz - apr. 12, 2021
Conform Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, în ultima săptămână, în ...
Coronavirus pandemie actualizare Maramureș

O nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech sosește mâine în țară

Petruța Gromucz - apr. 11, 2021
Mâine, 12 aprilie, sosește în România o nouă tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă ...
vaccin Pfizer tranșă România

47 de grădinițe din Maramureș, deschise în vacanță. Preșcolarii pot participa fizic la activități educaționale

Petruța Gromucz - apr. 11, 2021
Conform prevederilor Ordinului ministrului educației, nr. 3558/29.01.2021, pentru modificarea și ...
educație grădinițe copii activități

Un nou posibil efect advers al vaccinului AstraZeneca, investigat de Agenția Europeană a Medicamentului. Au apărut reacții adverse severe și în cazul vaccinului Johnson&Johnson

Petruța Gromucz - apr. 10, 2021
 Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că face investigații în cazul unei ...
sănătate vaccin pandemie coronavirus

Decizie: Curtea de Apel Cluj îl obligă pe primarul Cătălin Cherecheș să dea la Stat aproape 2,7 milioane de lei, sumă cu caracter nejustificat

Petruța Gromucz - apr. 10, 2021
Curtea de Apel Cluj a admis sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul aceleași ...
Cherecheș dosar DNA Curtea de apel Cluj avere

Situația vaccinărilor în Maramureș. O echipă mobilă se deplasează pe teren pentru vaccinarea persoanelor imobilizate/nedeplasabile

Petruța Gromucz - apr. 10, 2021
Până la data de 08.04.2021, în județul Maramureș au fost vaccinate 97.490 persoane. Cu prima ...
vaccinare pandemie Maramureș doze de vaccin

Marcel Ciolacu și Gabriela Firea, vizită în Maramureș

Petruța Gromucz - apr. 9, 2021
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vizitat Maramureșul pentru două zile, la invitația ...
vizită Maramureș PSD Ciolacu

Ionel Bogdan, despre meniurile pacienților de la Spitalul Județean „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare: „La spital nu vorbim de plating”

Petruța Gromucz - apr. 9, 2021
În cadrul conferinței de presă de astăzi, susținută de președintele Consiliului Județean ...
Spitalul Județean „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare spital Baia Mare hrană

Din luna august va fi implementată cartea de identitate electronică. Ce va conține și cum va funcționa?

Petruța Gromucz - apr. 9, 2021
Octavian Oprea, președintele Autorității pentru Digitalizarea României, a publicat pe una dintre ...
carte de identitate implementare digitalizare România

Starea de alertă a fost prelungită, iar lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată

Petruța Gromucz - apr. 8, 2021
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 08.04.2021 ...
pandemie coronavirus situații de urgență stare de alertă

O nouă tranșă de vaccin Moderna sosește în țară

Petruța Gromucz - apr. 8, 2021
134.400 doze de vaccin Moderna vor ajunge astăzi în țară. Transportul este asigurat de firma ...
Moderna vaccin doze de vaccin imunizare

Decizia de înființare a Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate la 1 iunie, a fost publicată în Monitorul Oficial

Petruța Gromucz - apr. 8, 2021
Decizia de înființare a Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate ...
România normalitate pandemie 1 iunie

Executivul a aprobat Planul de Redresare și Reziliență. Urmează negocierile cu Comisia Europeană

Petruța Gromucz - apr. 8, 2021
Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că Executivul a aprobat memorandumul privind Planul ...
economie redresare și reziliență fonduri Uniunea Europeană