duminică, 01 august
„Guvernul meu” omoară România. Carantina: încercare de redresare sau distrugere totală?
De Petruța Gromucz - vineri, 13 noiembrie în categoria Editoriale
162

Distribuie pe rețelele de socializare

Țara noastră trece de la o zi la alta la noi stări. Nu sunt stări de bine, având în vedere pandemia care se pare că nu dorește să plece. Sunt stări de alertă, de urgență sau de imbecilitate. 

Dacă stăm să ne gândim, imbecili există peste tot. E plin Guvernul de imbecilitate, suntem conduși de același lucru și se pare că lucrurile nu se vor schimba prea curând. Luați drept dovadă seturile de „noi” măsuri adoptate de Guvern. Totuși, eu nu aș spune că sunt noi, știți vorba poporului românesc: sunt „de mâna a doua”. Am mai trecut prin asta și la începutul anului când cei mai mari dintre cei mari ne transmiteau pe la televizoare să nu ne panicăm, că situația este sub control, rezolvă ei tot.

Și au rezolvat. 10.000 de cazuri pe zi, peste 1.000 de persoane internate la ATI și sute de decese. Au rezolvat țara de tot ce se putea, de încredere, siguranță și economie. Că veni vorba de economie, cum se explică „noile” măsuri implementate? Am înțeles, nu ai voie să circuli pe timp de noapte, că virusul apare și îmbolnăvește oamenii exact când ceasul arată 23.00. 

Dar care e faza cu magazinele? De ce se închid la ora 21.00, de ce nu mai pot să cumpăr o pâine după ora 21.00, dar totuși pot să apelez la o firmă de curierat pentru asta? Curierii iau pâinea prin magie? Vânzătoarea nu se apropie de el atunci când îi vinde un produs prin geamul minuscul? De ce nu aș putea sa merg pur și simplu la magazin, să cumpăr o pâine prin geamul non-stopului, cu masca pe figură.

Nu credeți că cineva are și de câștigat de aici? De ce să achit și pâinea, și transportul firmei de curierat, când ar trebui să fiu liberă? Trăim până la urmă într-o țară liberă sau nu? Nu știu răspunsul nici la întrebarea asta, explicații nu există de la cei care ar trebui să le ofere. 

Chiar astăzi, preaiubitul președinte a declarat „Chiar dacă suntem într-o criză economică şi economia a performat mai puţin bine în perioada similară din anii anteriori, avem şi veste bună: comparaţia cu trimestrul II al acestui an arată ca economia îşi revine”. Atunci, dacă economia își revine atât de ușor, ce facem cu miile de afaceri cu lacătele pe uși, ce facem cu agricultorii, cu piețele agroalimentare închise? Ce facem cu oamenii care sunt pe șomaj și nu au bani să își întrețină familia?

Și totuși, de ce o piață agroalimentară este cu un risc mai mare de infectare decât un supermarket? De ce nu își scot și supermarketurile produsele pline cu chimicale și injectate afară spre vânzare? Știți de ce? Piețele agroalimentare nu produc atât de mulți bani pentru stat precum produc supermarketurile. De ce să consumăm produse sănătoase direct din grădinile țării, când putem consuma mere pline de chimicale și să mai și producem bani statului?

De ce o piață agroalimentară este mai predispusă infectării decât un talcioc sau o piață de vechituri? Sunt întrebări care rămân fără răspuns, deoarece conducerea e total depășită și coruptă. Sunt prea ocupați să bage țara în groapă, nu au timpul necesar să analizeze situația, ei fac doar ce li se impune.

Iohannis a subliniat că „măsurile luate în plan economic au fost corecte. Aşa evităm o recesiune tehnică”. Dar de recesiunea noastră nu îi pasă nimănui. Nimănui nu îi pasă că oamenii au rămas fără locuri de muncă, că anteprenorii au pierdut tot ce au investit, sau că elevii nu mai au parte de educație. De ce să îți pese când pentru tine lucrurile merg bine?

Imbecibilitatea de care vă vorbeam la început atinge cote maxime la fiecare nouă măsură implementată despre care ni se transmite că este gândită spre binele nostru. Care bine nu știm.În termenul ”nostru” probabil sunt incluși și ei. Ziceam că cineva are oricum de câștigat, și sigur nu noi suntem aceeia.

De câștigat au cei care primesc în continuare taxele și impozitele noastre, chiar dacă salariile ne-au fost puse pe repaus sau au fost înjumătățite. Chiar dacă au fost promulgate legi prin care se amână ratele bancare, asta nu ajută cu nimic. Dacă oamenii nu au de unde să achite acum, cum vor achita la sfârșitul anului sau la jumătatea anului viitor, în condițiile în care carantinarea continuă, salariile rămân aceleași și suntem zi de zi supuși rușini colective. Cum crede statul că un om obișnuit va face rost de bani în aceste condiții?

Dacă un parlamentar ar fi nevoit să trăiască o zi, o singură zi, în pielea unui cetățean obișnuit, care luptă pentru supraviețuire, credeți că ar rezista? De exemplu, luăm un politician din scaunul luxos pe care doarme la ședințele care ne decid nouă viața. Îl luăm, și îl punem să trăiască o zi în pielea lui Tanti Maria care vinde legume în piață, Bine, în piața improvizată într-o parcare sau lângă tomberoane de gunoi, că piețele interioare sunt focare de infecție. Și stă politicianul în frig, negociază morcovii de la 5 lei la 3, ca să poată să ia și el o pâine să aibă la cină. Pâinea nu o ia de la non-stop, deoarece seara când ajunge el acasă magazinele sunt închise. Și ce face când vede că nu îi ajung banii să cumpere și pâinea și să plătească și transportul curierului? Vă spun eu ce face, fuge mâncând pământul. Pentru că ei știu doar să ridice mâna și să voteze legi negândite, știu doar să caute câștig și le lipsește cu desăvârșire empatia și dragostea de țară.

Așadar, cine ne explică și nouă ce mai e cu carantina asta? De ce se închid mall-urile sâmbăta și duminica, dar în timpul săptămânii sunt deschise la program normal? De ce se închid afacerile, sălile de sport, saloanele de înfrumusețare, școlile, grădinițele? Au tot făcut asta, dar cazurile nu au scăzut. Economia cică își revine, atunci de ce e nevoie de îngrădirea libertății? 

Sursă foto: Ebihoreanul.ro

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri

Marcel Ciolacu: „Să desființezi proiectele PSD pentru susținerea agriculturii, pe motiv că sunt aprobate de Dragnea, denotă o minte tulburată”

Daiana Toma-Cioran - iul. 30, 2021
Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu a atacat abordarea prim-ministrului Florin Cîțu ...
Marcel Ciolacu PSD 2021 România

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă: „În două luni vor fi cumpărate 20 de trenuri electrice. Excelent ar fi să avem și rame electrice moderne ca în Italia”

Daiana Toma-Cioran - iul. 30, 2021
Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor, a anunțat că în cel mult două luni vor fi cumpărate 20 ...
Ministrul Transporturilor România 2021 Cătălin Drulă

Raed Arafat: „Nu cred că vorbim despre discriminare dacă se limitează accesul celor nevaccinați în anumite locații”

Daiana Toma-Cioran - iul. 29, 2021
Raed Arafat, Șeful DSU,  a spus că limitarea accesului în anumite locaţii al persoanelor ...
Șeful DSU Secretar de Stat Raed Arafat România

Primăria Baia Mare construiește un loc de joacă dedicat copiilor cu dizabilități

Daiana Toma-Cioran - iul. 29, 2021
Primăria Municipiului Baia Mare construiește un loc de joacă incluziv, dedicat copiilor cu ...
primăria municipiului Baia Mare Maraureș

FOSR 2021 - Cel mai mare eveniment studențesc din România se întoarce în Baia Mare

Daiana Toma-Cioran - iul. 29, 2021
Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) ...
FOSR 2021 România Baia Mare

Campania de vaccinare este noul motiv de ceartă între Ludovic Orban și Florin Cîțu

Daiana Toma-Cioran - iul. 28, 2021
Ludovic Orban, săgeți către Florin Cîțu pentru țintele ratate ale campaniei de ...
Președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban Prim-ministru premier

Primăria municipiului Baia Mare dă în folosință 100 de apartamente moderne pentru tineri

Daiana Toma-Cioran - iul. 28, 2021
Autoritatea Publică Locală a Municipiului Baia Mare continuă seria investițiilor destinate ...
administrație publică Baia Mare primar Cătălin Cherecheș

Premierul Florin Cîţu: „Suntem pregătiţi nu numai de valul 4, suntem pregătiţi să depăşim pandemia”

Daiana Toma-Cioran - iul. 27, 2021
Prim-ministrul României, domnul Florin Cîţu, a declarat că autorităţile nu doar că sunt ...
pandemie coronavirus Covid-19 Sars-CoV-2

Comitetul Național pentru Situații de Urgență anunță noi măsuri de relaxare de la 1 august. Noi condiții pentru evenimentele private

Daiana Toma-Cioran - iul. 27, 2021
Hotărârea nr. 50 din 26.07.2021 privind propunerea adoptării unor măsuri de ...
evenimente private Comitetul Național pentru Situații de Urgență CNSU

Casa Regală a României - Ambasador al Culturii Tradiționale Românești

Daiana Toma-Cioran - iul. 27, 2021
Consiliul Județean Maramureș prin Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș vă ...
cultură Maramureș Casa Regală România

Parlamentul din Franța a validat pașaportul sanitar

Daiana Toma-Cioran - iul. 26, 2021
Parlamentul francez a adoptat definitiv ieri seară, după multe controverse, paşaportul sanitar, ...
Parlament Franța pașaport sanitar 2021

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Profesorii nevaccinați ar putea fi testați periodic, înainte să intre la ore”

Daiana Toma-Cioran - iul. 26, 2021
Profesorii care nu vor dori să se vaccineze ar putea fi testați periodic, înainte să intre în ...
Sorin Cîmpeanu Ministrul Educației noul an școlar 2021/2022

Seini: proiect dedicat educației copiilor școlari și preșcolari, a căror părinți sunt plecați în străinătate

Petruța Gromucz - iul. 23, 2021
Primăria orașului Seini, în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Alexiu Berinde”, va derula un ...
Maramureș Seini proiecte educație

A fost promulgată o nouă lege: persoanele care se vaccinează vor beneficia de o zi liberă plătită

Petruța Gromucz - iul. 23, 2021
Săptămâna trecută a fost promulgată o lege care prevede că persoanele persoanele care se ...
zi liberă părinți copii studenți

Programul Orizont Europa: 11 proiecte noi cu o valoare totală de 120 milioane euro au fost selectate pentru sprijinirea cercetărilor referitoare la COVID-19

Petruța Gromucz - iul. 23, 2021
Comisia Europeană a transmis selectarea a 11 proiecte noi în cadrul programului Orizont Europa, ...
Orizont Europa cercetări urgente coronavirus pandemie

Congresul PNL, principala sursă de tensiuni în Coaliția de guvernare. Cristian Ghinea: „Vreau să se termine coșmarul asta, nu mai putem”

Daiana Toma-Cioran - iul. 23, 2021
Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a vorbitla Digi24 despre ...
politică Coaliție guvernare Congres PNL

Din 6 august în Italia devine obligatoriu permisul de sănătate

Daiana Toma-Cioran - iul. 23, 2021
Italia introduce din 6 august un permis de sănătate obligatoriu pentru acces în locuri cu spaţii ...
permis de sănătate certificat verde Italia pandemie

IPJ Maramureș: Nimeni nu scapă basma curată de eroul nostru canin Teba!

Daiana Toma-Cioran - iul. 23, 2021
Câinele este un prieten dedicat omului și stăpânului, dar dușmanul persoanelor care ...
Inspectoratul Județean de Poliție IPJ Maramureș Teba

Modelul contractului individual de muncă a fost modificat. Angajatorii vor avea noi obligații

Petruța Gromucz - iul. 22, 2021
Modelul contractului individual de muncă a suferit săptămâna trecută câteva modificări. Au fost ...
contract de muncă modificări România contract individual de muncă

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. 35 de țări, în zona roșie

Petruța Gromucz - iul. 22, 2021
Lista statelor cu risc epidemiologic a fost actualizată de Comitetul pentru Situații de ...
listă zone zona roșie zona galbenă