vineri, 27 mai
„Guvernul meu” omoară România. Carantina: încercare de redresare sau distrugere totală?
De Petruța Gromucz - vineri, 13 noiembrie în categoria Editoriale
234

Distribuie pe rețelele de socializare

Țara noastră trece de la o zi la alta la noi stări. Nu sunt stări de bine, având în vedere pandemia care se pare că nu dorește să plece. Sunt stări de alertă, de urgență sau de imbecilitate. 

Dacă stăm să ne gândim, imbecili există peste tot. E plin Guvernul de imbecilitate, suntem conduși de același lucru și se pare că lucrurile nu se vor schimba prea curând. Luați drept dovadă seturile de „noi” măsuri adoptate de Guvern. Totuși, eu nu aș spune că sunt noi, știți vorba poporului românesc: sunt „de mâna a doua”. Am mai trecut prin asta și la începutul anului când cei mai mari dintre cei mari ne transmiteau pe la televizoare să nu ne panicăm, că situația este sub control, rezolvă ei tot.

Și au rezolvat. 10.000 de cazuri pe zi, peste 1.000 de persoane internate la ATI și sute de decese. Au rezolvat țara de tot ce se putea, de încredere, siguranță și economie. Că veni vorba de economie, cum se explică „noile” măsuri implementate? Am înțeles, nu ai voie să circuli pe timp de noapte, că virusul apare și îmbolnăvește oamenii exact când ceasul arată 23.00. 

Dar care e faza cu magazinele? De ce se închid la ora 21.00, de ce nu mai pot să cumpăr o pâine după ora 21.00, dar totuși pot să apelez la o firmă de curierat pentru asta? Curierii iau pâinea prin magie? Vânzătoarea nu se apropie de el atunci când îi vinde un produs prin geamul minuscul? De ce nu aș putea sa merg pur și simplu la magazin, să cumpăr o pâine prin geamul non-stopului, cu masca pe figură.

Nu credeți că cineva are și de câștigat de aici? De ce să achit și pâinea, și transportul firmei de curierat, când ar trebui să fiu liberă? Trăim până la urmă într-o țară liberă sau nu? Nu știu răspunsul nici la întrebarea asta, explicații nu există de la cei care ar trebui să le ofere. 

Chiar astăzi, preaiubitul președinte a declarat „Chiar dacă suntem într-o criză economică şi economia a performat mai puţin bine în perioada similară din anii anteriori, avem şi veste bună: comparaţia cu trimestrul II al acestui an arată ca economia îşi revine”. Atunci, dacă economia își revine atât de ușor, ce facem cu miile de afaceri cu lacătele pe uși, ce facem cu agricultorii, cu piețele agroalimentare închise? Ce facem cu oamenii care sunt pe șomaj și nu au bani să își întrețină familia?

Și totuși, de ce o piață agroalimentară este cu un risc mai mare de infectare decât un supermarket? De ce nu își scot și supermarketurile produsele pline cu chimicale și injectate afară spre vânzare? Știți de ce? Piețele agroalimentare nu produc atât de mulți bani pentru stat precum produc supermarketurile. De ce să consumăm produse sănătoase direct din grădinile țării, când putem consuma mere pline de chimicale și să mai și producem bani statului?

De ce o piață agroalimentară este mai predispusă infectării decât un talcioc sau o piață de vechituri? Sunt întrebări care rămân fără răspuns, deoarece conducerea e total depășită și coruptă. Sunt prea ocupați să bage țara în groapă, nu au timpul necesar să analizeze situația, ei fac doar ce li se impune.

Iohannis a subliniat că „măsurile luate în plan economic au fost corecte. Aşa evităm o recesiune tehnică”. Dar de recesiunea noastră nu îi pasă nimănui. Nimănui nu îi pasă că oamenii au rămas fără locuri de muncă, că anteprenorii au pierdut tot ce au investit, sau că elevii nu mai au parte de educație. De ce să îți pese când pentru tine lucrurile merg bine?

Imbecibilitatea de care vă vorbeam la început atinge cote maxime la fiecare nouă măsură implementată despre care ni se transmite că este gândită spre binele nostru. Care bine nu știm.În termenul ”nostru” probabil sunt incluși și ei. Ziceam că cineva are oricum de câștigat, și sigur nu noi suntem aceeia.

De câștigat au cei care primesc în continuare taxele și impozitele noastre, chiar dacă salariile ne-au fost puse pe repaus sau au fost înjumătățite. Chiar dacă au fost promulgate legi prin care se amână ratele bancare, asta nu ajută cu nimic. Dacă oamenii nu au de unde să achite acum, cum vor achita la sfârșitul anului sau la jumătatea anului viitor, în condițiile în care carantinarea continuă, salariile rămân aceleași și suntem zi de zi supuși rușini colective. Cum crede statul că un om obișnuit va face rost de bani în aceste condiții?

Dacă un parlamentar ar fi nevoit să trăiască o zi, o singură zi, în pielea unui cetățean obișnuit, care luptă pentru supraviețuire, credeți că ar rezista? De exemplu, luăm un politician din scaunul luxos pe care doarme la ședințele care ne decid nouă viața. Îl luăm, și îl punem să trăiască o zi în pielea lui Tanti Maria care vinde legume în piață, Bine, în piața improvizată într-o parcare sau lângă tomberoane de gunoi, că piețele interioare sunt focare de infecție. Și stă politicianul în frig, negociază morcovii de la 5 lei la 3, ca să poată să ia și el o pâine să aibă la cină. Pâinea nu o ia de la non-stop, deoarece seara când ajunge el acasă magazinele sunt închise. Și ce face când vede că nu îi ajung banii să cumpere și pâinea și să plătească și transportul curierului? Vă spun eu ce face, fuge mâncând pământul. Pentru că ei știu doar să ridice mâna și să voteze legi negândite, știu doar să caute câștig și le lipsește cu desăvârșire empatia și dragostea de țară.

Așadar, cine ne explică și nouă ce mai e cu carantina asta? De ce se închid mall-urile sâmbăta și duminica, dar în timpul săptămânii sunt deschise la program normal? De ce se închid afacerile, sălile de sport, saloanele de înfrumusețare, școlile, grădinițele? Au tot făcut asta, dar cazurile nu au scăzut. Economia cică își revine, atunci de ce e nevoie de îngrădirea libertății? 

Sursă foto: Ebihoreanul.ro

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri

Bugetul pentru etapa a treia din programul Rabla pentru electrocasnice s-a epuizat în mai puțin de un minut

Daiana Toma-Cioran - dec. 10, 2021
Bugetul alocat pentru a treia etapă a programului „Rabla pentru Electrocasnice”, sesiunea de ...
economie România 2021 Rabla

Președintele României, Klaus Iohannis: „Autorităților nu le este ușor să adopte măsuri care restrâng exercițiul unor drepturi și libertăți fundamentale”

Daiana Toma-Cioran - dec. 10, 2021
Autorităților nu le este niciodată ușor să adopte măsuri care restrâng exercițiul unor drepturi ...
pandemie Covid-19 Sars-CoV-2 măsuri

Taxele pentru mașinile poluante ar putea fi mărite: „Degeaba investim, dacă înmatriculările la cele vechi sunt la liber”

Daiana Toma-Cioran - dec. 9, 2021
În țara noastră sunt înmatriculate mai multe mașini second hand, în comparație cu cele noi, ...
taxe impozit majorări Ministrul Mediului

Va fi realizată o piață tradițională și în localitatea Bogdan Vodă

Daiana Toma-Cioran - dec. 9, 2021
În ședința de ieri, aleșii județeni au acordat vot favorabil hotărârii prin care Consiliul ...
Consiliul Județean Maramureș CJMM 2021

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Pensiile speciale, minciuna preferată a USR-iștilor”

Daiana Toma-Cioran - dec. 8, 2021
Pensiile speciale, tema preferată a USR-iștilor! În frunte cu Cioloș, aceștia își închipuie că ...
Deputat Maramureș Gheorghe Șimon Putere

În 2022 bugetarii vor primi din nou vouchere de vacanță

Daiana Toma-Cioran - dec. 3, 2021
Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru acordarea de vouchere a fost pus în dezbatere publică. ...
România 2022 vouchere bugetari

Guvernul vrea să adopte bugetul de stat pentru 2022 până pe 24 decembrie

Daiana Toma-Cioran - dec. 3, 2021
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat la începutul ședinței de Guvern, că bugetul de stat ...
Guvern premier pim-ministru Nicolae Ciuca

PNDR: Evaluarea cererilor de finanțare depuse în cadrul submăsurilor pentru instalarea tinerilor fermieri și dezvoltarea fermelor mici a fost finalizată

Petruța Gromucz - nov. 25, 2021
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a anunțat finalizarea evaluării cererilor de ...
fermieri ferme finanțare cereri de finanțare

ONG-urile și instituțiile de învățământ pot aplica pentru granturi de până la 15.000 de dolari în cadrul Programului anual de finanțări al Ambasadei SUA la București!

Petruța Gromucz - nov. 23, 2021
Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, Biroul de Diplomație Publică, a anunțat ...
fonduri instituții de învățământ ONG granturi

A fost semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate a obiectivului de investiții ”Variantă de ocolire Baia Mare”

Petruța Gromucz - nov. 19, 2021
A fost semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate a obiectivului de ...
varianta ocolitoare studiu de fezabilitate drumuri CJMM

Vor fi operate zboruri externe regulate de pe Aeroportul Internațional Maramureș

Petruța Gromucz - nov. 17, 2021
Potrivit unui comunicat publicat de președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, ...
zboruri externe Maramureș aeroport noi zboruri

Peste 105 milioane de lei pentru servicii socio-educaționale, modernizarea infrastructurii rutiere și sprijinirea mediului de afaceri, prin POR

Petruța Gromucz - nov. 16, 2021
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat semnarea a 25 de noi ...
POR finanțare dezvoltare contracte de finanțare

POIM: Finanțare în valoare de 18 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș”

Petruța Gromucz - nov. 15, 2021
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a transmis în acest weekend semnarea a 37 noi ...
Baia Mare finanțare Spitalul Județean ,,Dr. Constantin Opriș” MIPE

Au fost aprobate primele documente pentru demararea PNRR. România va beneficia de prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro până la finalul anului

Petruța Gromucz - nov. 12, 2021
Guvernul a adoptat în 10 noiembrie 2021, două memorandumuri prin carea mandatat Ministerul ...
PNRR România memorandum Guvern

Expoziție itinerantă ,,Din zestrea Maramureșului”, la Craiova

Petruța Gromucz - nov. 11, 2021
Vineri, 12 noiembrie 2021, ora 11:00, Consiliul Județean Maramureș prin Muzeul Județean de ...
expoziție Maramureș tradiție muzeu

Au fost semnate noi contracte de finanțare pentru achiziția de echipamente medicale și de protecție destinate elevilor și personalului medical

Petruța Gromucz - nov. 10, 2021
Autoritatea de Management pentru POIM 2014-2020 a asigurat semnarea a 3 noi contracte de ...
contracte de finanțare finanțare management echipamente de protecție

O nouă rundă pentru Rabla pentru Electrocasnice și lansarea a 3 noi programe: instalarea de panouri fotovoltaice și staţii de încărcare pentru maşinile electrice și un program dedicat construcției pistelor de biciclete

Petruța Gromucz - nov. 8, 2021
Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Barna Tánczos, a anunțat la la sfârșitul săptămânii ...
Rabla electrocasnice sesiune nouă fonduri

Un nou liberal demisionează din grupul parlamentar al PNL acuzând „distrugerea PNL de către cei care au confiscat partidul”

Daiana Toma-Cioran - oct. 29, 2021
După ce fostul președinte PNL, Ludovic Orban, și-a anunțat demisia din grupul parlamentar PNL și ...
politică Partidul Național Liberal PNL demisii

S-a redeschis Centrul de vaccinare de la Caspev Baia Mare. Unde se mai pot vaccina băimărenii?

Daiana Toma-Cioran - oct. 29, 2021
Centrul de vaccinare de la Caspev (strada Săsarului numărul 3) s-a redeschis, aici, băimărenii ...
Baia Mare Maramureș Cătălin Cherecheș Centre de vaccinare

PNRR, aprobat de Consiliul UE! România urmează să primească o prefinanțare de 3,8 miliarde de euro

Petruța Gromucz - oct. 29, 2021
Miniștrii economiei și finanțelor au anunțat ieri, 28 octombrie 2021, aprobarea evaluării ...
PNRR Consiliul UE prefinanțare plan național