sâmbătă, 24 octombrie
Numărul reinfectărilor este în creștere
De Daiana Toma-Cioran - miercuri, 26 august în categoria Sănătate
83

Distribuie pe rețelele de socializare

La nivel global răspândirea Sars-Cov-2 este în scădere, dar acum ne confruntăm cu reinfectarea. În ultimele ore s-au confirmat trei cazuri de reinfectare. Cu toate acestea, reinfectarea nu este un motiv de îngrijoare pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). 

Specialiştii Organizației Mondiale a Sănătății susţin că aceste noi tipuri de cazuri pun în lumină importanţa studierii nivelul de protecţie pe care îl poate oferi sistemul imunitar după vindecare și totodată cât de importantă este finalizarea unui vaccin: „Avem multe grupuri de cercetare care documentează starea pacienţilor, monitorizează anticorpi şi încearcă să înţeleagă cât de mult durează protecţia oferită de sistemul imunitar natural” declară Margaret Harris, OMS.

Peste 23,5 milioane de oameni au fost infectaţi la nivel global de la debutul pandemiei. Virusul nu ţine cont de faimă sau de avere.  Miliardarul italian Flavio Briatore, fostul manager al echipei de Formula 1 Renault, este internat în stare gravă după ce a fost testat pozitiv. De asemenea, cel mai rapid om de pe planetă, Usain Bolt, a fost la rândul său infectat.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri