sâmbătă, 31 octombrie
Nicolae Dobrin-,,Prințul din Trivale"
De Mihai Popan - miercuri, 26 august în categoria Sport
18

Distribuie pe rețelele de socializare

,,Gâscanul” sau ,,Prințul din Trivale” sunt cele două apelative care îi sunt adresate marelui fotbalist român, Nicolae Dobrin, considerat unul dintre regii fotbalului românesc. Se naște la data de 26 august 1947, într-un orășel modest, situat în apropierea râului Argeș. Calitățile tehnico-tactice inconfundabile încep să iasă la iveală încă de la o vârstă fragedă, mai exact de la primul său debut în prima divizie a fotbalului românesc, la frageda vârstă de 14 ani și 10 luni, într-un meci jucat împotriva celor de la Știința Cluj. La finalul sezonului, echipa sa retrogradează, Nicolae Dobrin fiind dat prin împrumut la Muscelul. Deși a primit oferte de la echipe campioane ale României pe întreg parcursul carierei sale, acesta le-a refuzat, optând pentru reîntoarcerea la echipa sa de suflet, Dinamo Pitești. Întors la echipa sa natală, tânărul fotbalist câștigă două titluri de campion național, în 1972 și 1979.

Pentru tricolori, el va debuta la vârsta de 19 ani, într-un meci jucat împotriva RFG-ului. Performanța la echipa națională a României este una incontestabilă, având 48 de partide jucate și șase goluri înscrise.

Unul dintre cele mai importante evenimente din cariera fotbalistului român a fost momentul în care a ratat transferul la una dintre cele mai cunoscute echipe ale fotbalului european, Real Madrid. Ratarea transferului a fost cauzată de ideologia comunistă, care îl vedea pe Dobrin ca pe un ,,bun național” iar acesta nu putea fi ,,îndepărtat”.

În ultimii săi ani de viață, acesta se retrage în orașul său natal, unde profesează ca antrenor.

La data de 26 octombrie 2007, marele fotbalist român, Nicolae Dobrin, se stinge din viață din cauza unei boli la plămâni, fiind decorat post-mortem cu Ordinul Național ,,Serviciul Credincios” în grad de cavaler.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri