miercuri, 28 octombrie
Maramureșul a intrat în zona roșie, a trecut pragul de 1000 de infectări
De Petruța Gromucz - miercuri, 26 august în categoria Actualități
1730

Distribuie pe rețelele de socializare

Maramureșul a intrat în zona roșie, a trecut pragul de 1000 de infectări

UP-DATE: Domnul Dan Bucă, Purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului, ne-a comunicat că județul Maramureș apare în zona roșie a hărții, deoarece am trecut de pragul de 1000 de cazuri confirmate de la începutul pandemiei până în prezent. În Maramureș există un singur focar declarat în Poienile de Sub Munte, la Centrul de îngrijire și asistență socială.

Totuși, maramureșenii care vor să viziteze Belgia în această perioadă trebuie să respecte câteva reguli. Autoritățile belgiene au pus Maramureșul pe lista roșie a zonelor din România. Toate persoanele care ajung în Regatul Belgiei, sunt obligate să intre în autoizolare și să efectueze un test molecular (tip PCR) pentru depistarea infecției cu COVID-19. Testul trebuie efectuat de către autoritățile belgiene. Călătorii sunt rugați să contacteze medicul curant care va dispune testarea.

Conform site-ului  https://covid19.geo-spatial.org/, Mramureșul a depășit astăzi pragul de 1000 de infectați cu noul virus SARS-CoV-2, intrând astfel în zona roșie. 

Județul Maramureș are, până în prezent, 1020 de cazuri confirmate, dintre care sunt internate în spital 171 de persoane. La ATI sunt internate 10 persoane, iar trei dintre acestea sunt intubate. Din cei infectați, 704 persoane s-au vindecat. Au fost externați la cerere din spital 32 de pacienți. 

Au fost efectuate 12.508 de teste.

 În carantină la domiciliu sau în locația declarată sunt 745 de persoane. 

Menționăm ca aceste date sunt în dinamică și pot fi modificate în buletinul GCS de la ora 13.00.

Vom reveni cu informații în cel mai scurt timp despre repercusiunile aduse de această situație în județul nostru. 

 

Sursa foto: https://covid19.geo-spatial.org/

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri