marți, 27 octombrie
Start-up Nation a prelungit perioada de depunere pentru toate cererile de plată/rambursare
De Daiana Toma-Cioran - marți, 25 august în categoria Economic
90

Distribuie pe rețelele de socializare

Programul Start–up Nation este un program de încurajare și de stimulare a înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, implementat de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. Obiectivul principal al Programului îl constituie stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii și îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora, crearea de noi locuri de muncă, inserția pe piață muncii a persoanelor defavorizate, șomerilor și absolvenților, creșterea investițiilor în tehnologii noi. 

Până acum  s-au desfășurat două ediții, România Start-up Nation 2017, România Start-up Nation 2018, iar Programul România Start-up Nation care va începe, „cel mai probabil în luna octombrie” a declarat Florin Jianu, președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România. 

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a prelungit perioada de depunere pentru toate cererile de plată/rambursare aferente acordurilor de finanțare din cadrul Programului Start–up Nation 2018, până la data de 31 decembrie 2020.

Criza globală provocată de răspândirea SARS-CoV-2 a generat și pentru antreprenorii din programul Start-up Nation dificultăți în implementarea planurilor de afaceri, blocarea activității întreprinderilor prin nerealizarea integrală a achizițiilor, dar și întârzieri în efectuarea cheltuielilor și depunerea cererilor de eliberare a ajutorului de minimis.

Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 721, Ordinul nr. 2654/10.08.2020 privind prorogarea termenului pentru depunerea tuturor cererilor de plată/rambursare, aferente Schemei de ajutor de minimis din cadrul Programului Start–up Nation 2018, până la data de 31 decembrie 2020.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri