vineri, 23 octombrie
300 mii de lei alocă Consiliul Județean Maramureș pentru asigurarea continuității funcționării stației de biogaz din Seini
De Petruța Gromucz - marți, 25 august în categoria Administrație
45

Distribuie pe rețelele de socializare

În ședința extraordinară a Consiliului Județean Maramureș, șeful administrației județene, Gabriel Zetea a propus alocarea din rezerva bugetară a sumei de 300.000 de lei către administrația locală din Seini, aflată într-o situație de extremă dificultate financiară. 

Tradițional, Consiliul Județean Maramureș a ajutat administrația locală din Seini pentru asigurarea continuității și sustenabilității unui proiect important în domeniul mediului, și anume stația de biogaz. Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a arătat că modificările de ordin legislativ din ultimii ani de zile au afectat buna funcționare a proiectului, în forma în care a fost el elaborat și că primăria din Seini este nevoită să susțină continuarea sa din fonduri proprii.

„Proiectul stației de biogaz de la Seini, în valoare de aproximativ 3 milioane euro, finanțat de Banca Mondială presupunea, la momentul în care a fost elaborat, obținerea unor încasări de pe urma valorificării certificatelor verzi. Legislația națională a suferit, în ultimii ani, modificări de așa natură încât acele încasări care trebuiau să asigure buna funcționare a proiectului, acum nu mai există. Ca atare, primăria Seini are obligația de a subvenționa această activitate. Consiliul Județean Maramureș a fost partener în acest proiect și are datoria de a rămâne alături de aministrația locală din Seini. Nu este un proiect greșit, este un proiect frumos, care generează un mediu mai curat și care ar trebui reaplicat în mai multe administrații locale. Având în vedere însă condițiile economice de astăzi, astfel de proiecte devin nefuncționale”, a arătat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri