vineri, 23 octombrie
Orban propune redeschiderea restaurantelor
De Roberta-Ioana Vântu - marți, 25 august în categoria Economic
59

Distribuie pe rețelele de socializare

Starea de urgență care a început în data de 16 martie 2020, a fost primul pas spre prăbușirea industriei HoReCa. Restaurantele au fost nevoite să își pună lacăt pe uși până la redeschiderea teraselor din data de 1 iunie, acest lucru aducând scăderea profitului și pierderea locurilor de muncă a multor angajați din domeniu. 

Premierul Ludovic Orban are totuși speranță și anunță că din data de 1 septembrie este posibilă redeschiderea restaurentelor.

„Dezbatem în cursul acestei săptămâni. Am solicitat punctul de vedere al specialiştilor din Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific şi alţi specialişti să vedem ce formule, ce propuneri, ce recomandări. Intenţia mea este ca în cursul acestei săptămâni să luăm o decizie. Cu atât mai mult cu cât se va termina sezonul estival şi va fi din ce în ce mai greu ca hotelurile, de exemplu, să poată să servească masa pe terasă”, a afirmat Orban.

Cu această ocazie, premierul a declarat că există posibilitatea de a se relua activitățile și în instituțiile de cultură, în teatre, în cinematografe, respectând anumite măsuri pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Stadioanele nu se vor redeschide curând pentru spectatori, deoarece galeriile echipelor sunt mai greu de controlat și riscul infectării cu COVID-19 este mult mai mare. Se va lua în calcul redeschiderea lor, doar în momentul în care numărul infectărilor scade și va exista o localitate fără cazuri.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri