sâmbătă, 24 octombrie
29 de ani de la proclamarea Independenței din Ucraina
De Daiana Toma-Cioran - luni, 24 august în categoria Actualități
68

Distribuie pe rețelele de socializare

În 24 august, Ucraina marchează Ziua Independenței de Stat, țara noastră numărându-se printre primele țări care au recunoscut Ucraina ca stat independent.

În 1991, Rada Supremă a Republicii Sovietice Socialiste Ucrainene de atunci, a adoptat Declaraţia de Independenţă a Ucrainei, iar ca rezultat s-a format actualul Stat ucrainean. Declaraţia de Independenţă a încoronat lupta de secole a poporului ucrainean pentru dreptul de a avea propriul lor stat, libertatea de a dezvolta cultura naţională, de a fi un membru cu drepturi depline al comunităţii internaţionale.

 

Independenţa statală a oferit oamenilor simultan drepturi şi libertăţi individuale, punând capăt sistemului totalitar sovietic. Formarea Ucrainei ca nou stat suveran a avut loc în paralel cu consolidarea democraţiei şi crearea economiei de piaţă cu orientare socială.

România rămâne un partener și un prieten de încredere pentru Ucraina, un susținător ferm al aspirațiilor europene și euro-atlantice ale statului vecin, dedicat unei cooperări strânse și reciproc avantajoase, conform valorilor și intereselor comune.

Minoritatea ucraineană din România, precum și cea română din Ucraina au fost și vor rămâne punți de legătură solide în relația dintre cele două popoare, contribuind la dezvoltarea comunităților în mijlocul cărora trăiesc.

La mulți ani, Ucraina!

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri