joi, 29 octombrie
Angajații domeniului HoReCa se revoltă și la Baia Mare! Protest la Piața Revoluției
De Diana Florian - vineri, 16 octombrie în categoria Actualități
53

Distribuie pe rețelele de socializare

Joi seara, 15 octombrie, în jurul orei 19:00, a avut loc o adunare a susținătorilor HoReCa. Angajați din domeniu, patroni de afaceri sau doar simpli susținători s-au adunat pentru a transmite un mesaj Guvernului și conducătorilor țării. 

Decizia Guvernului român de a închide restaurantele, cafenelele și localurile, i-a făcut pe băimăreni să iasă în stradă și să încerce să salveze ceea ce a mai rămas din HoReCa. Seara trecută, zeci de tineri, seniori și copii au fost prezenți în Piața Revoluției pentru a lupta împotriva sistemului. 

Protestanții s-au unit pentru a-și arăta nemulțumirea față de decizia luată cu câteva zile în urmă, au transmis mesaje cu ajutorul pancartelor, au bătut toba pentru a se face auziți și și-au spus supărările în cor. Au fluturat steagul și au cântat Imnul României pentru a atrage un semnal de alarmă asupra situație dezastroase din domeniu. 

Adevărul trist este că numărul persoanelor participante la protest a fost unul dezamăgitor de mic, însă, chiar și așa, oamenii au continuat să lupte.

Marius F. , un tânăr student, indignat de situație, a declarat pentru 24.mm: 

„Am venit din proprie inițiativă, ca să susțin restaurantele și pe cei angajați în domeniul HoReCa, dar nu cred că vor avea vreo șansă și într-un final, cu părere de rău, vor fi dați afară. Din păcate, au venit foarte puțini oameni. Aveam așteptări că vor veni mult mai mulți. Probabil, nu au ales bine ora desfășurării evenimentului, deoarece mulți oameni încă sunt la muncă. Nu am nici un strop de speranță”. 

Un alt susținător, Raul M., în vârstă de 20 de ani, ne-a spus cu hotărâre și tonalitate: 

„Protestul este ceva necesar! Oamenii își vor pierde locurile de muncă, dacă protestele n-ar avea loc. Domeniul HoReCa, consider că este o activitate principală la noi în țară și trebuie să rămână permanent activă. Adevărul e că sunt puțini oameni și mulți arată că nu sunt implicați prin simplul fapt că nu au venit la protest.” 

Florin E., tânăr artist cu un mare potențial și susținător HoReca, și totodată toboșarul protestului de seară, ne-a transmis: 

„Nu cred că va avea mari efecte protestul din această seară! Nu văd ca cei din Guvern să aibă un interes major pentru încercările noastre. Au fost proteste mult mai mari, care nici acelea nu au avut vreun efect. Eu mă aflu aici ca și artist, deoarece performez destul de des la petreceri, iar hotelurile și restaurantele sunt cele mai mari susținătoare ale artiștilor”. 

Toate măsurile, pentru prevenirea infectării cu Covid-19 au fost respectate pe perioada protestului.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri