vineri, 23 octombrie
Creșterea cazurilor de Coronavirus poate fi oprită în 7-10 zile
De Petruța Gromucz - vineri, 16 octombrie în categoria Sănătate
88

Distribuie pe rețelele de socializare

În cadrul unei Ședințe de Guvern, Ludovic Orban s-a declarat încrezător în ceea ce privește stoparea cazurilor de Coronavirus. Acesta a susținut că, datorită noilor reguli implementate, este posibilă stoparea creșterii cazurilor. 

„Părerea mea e că putem să oprim creșterea numărului de cazuri. Estimarea mea e că putem să oprim în 7-10 zile. De ce? Pentru că, pe de o parte am instituit noi măsuri care au oprit activitățile unde a existat cea mai mare rată de răspândire a virusului, am impus portul măștii și alte măsuri", a declarat premierul pentru Digi24.

Interzicerea interacțiunilor sociale în cadrul evenimentelor private, intensificarea controalelor și măsurile impuse de autorități la nivel național ar fi factorii care ar ajuta la scăderea numărului de noi infectări. 

Premierul a anunțat de asemenea că o prioritate pentru Guvern o reprezintă acum angajarea rezidenților care dau examen. Țara are nevoie de medici infecționiști, personal pentru terapie intensivă și epidemiologi, iar acest lucru grăbește procesul de angajare al medicilor rezidenți. Deoarece spitalele se aglomerează de la zi la zi, este necesară și suplimentarea locurilor de tratament, lucru care cere de astfel și putere de muncă.

„Noi am urmărit permanent creșterea capacității de tratare, atât în spitale, cât și în secții exterioare, cum e secția de la Târgu Mureș, care s-a făcut într-o sală de sport, în spațiul de la Chitila, de la Pipera. Încetul cu încetul creștem capacitatea. La Iași crește cu 30 de paturi de ATI, la Brașov s-a pus în funcțiune un spital modular.”, a precizat Orban.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri