joi, 22 octombrie
Guvernul a aprobat înființarea Poliției Animalelor
De Petruța Gromucz - vineri, 16 octombrie în categoria Actualități
41

Distribuie pe rețelele de socializare

Marcel Vela, Ministrul de Interne a transmis că a fost aprobată înființarea Poliției Animalelor. Guvernul a aprobat înființarea prin Ordonanță de Urgență, iar potrivit proiectului de OUG pus în dezbatere publică de MAI, animalele aflate în pericol vor putea fi confiscate, iar polițiștii vor avea dreptul să intre pe o proprietate privată, fără a a avea mandat judecătoresc.

„Guvernul României a aprobat, miercuri seara, prin ordonanţă de urgenţă, înfiinţarea Poliţiei Animalelor. O dorinţă a noastră a tuturor, un proiect care a fost supus unei dezbateri lungi, unei transparenţe publice, am discutat cu toţi cei care sunt implicaţi în acest domeniu, cu asociaţii pentru protecţia animalelor, cu specialişti”, a declarat Marcel Vela.

Ordonanța de Urgență modifică Legea 205/2014 și definește cazurile de pericol pentru animale. Aici se încadrează rănirea animalelor sau lovirea acestora, organizarea de lupte ilegale între animale, practicarea tirului pe animale domestice sau sălbatice, folosirea de animale vii pentru dresaj sau controlul agresivității, dar și prezența nesupravegheată pe drumurile publice a animalelor din speciile ecvine și rumegătaorea mari sau mici. 

Dacă polițiștii constată că un animal este în pericol, emit ordin de plasare a animalului în adăpost. Deținătorul poate contesta ordinul, dar dacă acest lucru nu se întâmplă, animalul este considerat abandonat.

Pentru acest proiect vor fi înființate structure în toate județele și vor exista 488 de angajați și 88 de medici veterinari.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri