marți, 27 octombrie
BEC: Românii cu buletinele expirate pot vota la alegerile parlamentare
De Daiana Toma-Cioran - vineri, 16 octombrie în categoria Actualități
48

Distribuie pe rețelele de socializare

Românii care au un act de identitate al cărui termen de valabilitate a expirat în perioada 1 martie-6 decembrie pot merge la vot la alegerile parlamentare, a anunțat  Biroul Electoral Central. 

Pe 6 decembrie 2020 urmează să fie organizat scrutinul pentru Camera Deputaților și Senat. Biroul Electoral Central a emis o decizie de interpretare unitară a prevederilor legale care spun că alegătorii trebuie să aibă acte de identitate valabile în ziua votării, conform Agerpres.

„Alegătorul care deţine un act de identitate dintre cele prevăzute la art. 83 alin. (1) - (3) din Legea nr. 208/2015 (...), al cărui termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 1 martie - 6 decembrie, îşi poate exercita dreptul de vot la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din data de 6 decembrie 2020 în baza acestuia'', arată BEC în decizie. 

Potrivit legii, cetăţenii români îşi pot exercita dreptul de vot în baza unuia dintre următoarele acte de identitate: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din şcolile militare.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri