marți, 27 octombrie
Ministerul Sănătății plătește cheltuielile aferente tratamentelor victimelor Colectiv pe toată durata vieții lor
De Daiana Toma-Cioran - joi, 15 octombrie în categoria Social
39

Distribuie pe rețelele de socializare

Ieri, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat un proiect privind cheltuielile aferente oricăror tratamente, în ţară sau străinătate, ale persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma evenimentului de la Colectiv. Tratamentele vor fi plătite din bugetul Ministerului Sănătăţii, pe toată durata vieţii acestora.

„Se aprobă plata din bugetul Ministerului Sănătăţii a cheltuielilor aferente oricăror tratamente medicale necesare, efectuate în ţară şi în străinătate, pentru persoanele a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul Bucureşti, denumite în continuare victime”, scrie în proiect.

Emanuel Ungureanu, deputat USR, a spus că marea provocare pe care o are statul la această oră este aceea de a avea grijă şi de alţi arşi, nu doar de cei care au trecut prin tragedia de la Colectiv.

„Noi, ca stat, ca oameni de stat, trebuie să ştim că avem datoria să spunem un adevăr crunt, primul instinct pe care îl are Ministerul Sănătăţii la această oră, când avem un mare ars în ţară, este să chemăm elicopterul sau să căutăm avioane şi locuri de mari arşi în spitale din Bruxelles sau din alte oraşe care au centre de mari arşi civilizate. România, la această oră, are o secţie renovată de mari arşi la Iaşi, care nu are încă toate dotările necesare pentru a face faţă unei tragedii mult mai mici decât cea de la Colectiv. Astăzi facem o reparaţie morală faţă de o tragedie care ne-a zguduit pe toţi, dar nu este de ajuns. Îi invit pe parlamentarii din Comisia de Sănătate şi nu numai să se aplece alături de Ministerul Sănătăţii şi să găsească soluţii interne pentru marii arşi. Nu avem o secţie funcţională în Capitală. Avem probleme imense şi trebuie să le rezolvăm", declarat Ungureanu.
Senatul a adoptat acest proiect de lege, iar la Camera Deputaților proiectul a fost adoptat în unanimitate, cu 220 voturi „pentru”. În acest caz,  Camera Deputaţilor a fost for decizional. 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri