joi, 29 octombrie
Victor Ponta: „Alegerile parlamentare să fie amânate, iar parlamentarii să nu ia salarii după încheierea mandatului”
De Daiana Toma-Cioran - joi, 15 octombrie în categoria Politică
81

Distribuie pe rețelele de socializare

Victor Ponta, preşedintele Pro România, a declarat miercuri că susține  amânarea alegerilor parlamentare până în momentul în care „se poate stăpâni situaţia sanitar” şi a propus ca după încheierea mandatului, adică în 20 decembrie, actualii senatori şi deputaţi să nu îşi mai primească onorariul.

„Nu vreau să punem sănătatea după interesul politic (...) Îmi doresc să facem alegeri parlamentare în momentul în care putem stăpâni situaţia sanitară. Aducem două amendamente (la propunerea legislativă de amânare a alegerilor parlamentare): nu mai adoptăm în Parlament măsuri cu caracter financiar-bugetar şi parlamentarii să nu îşi mai primească salariile după momentul expirării mandatului. În acest fel demontăm minciunile şi propaganda (...) Cred că putem să punem în lege aceste două amendamente", a afirmat Ponta într-un mesaj transmis pe Facebook alături de Călin Popescu-Tăriceanu, liderul ALDE. 

Ponta a spus că ALDE şi Pro România vor să depună la Parlament un proiect de lege privind creşterea capacităţii de testare pentru SARS-Cov-2 şi gratuitatea testărilor pentru oricine doreşte să se testeze. El şi-a exprimat speranţa ca proiectul să fie votat în următarea săptămână în Parlament. 

În cazul în care se amână alegerile parlamentare din 6 decembrie, iar propunerea lui Victor Ponta este aprobată, poate apărea un vid legislativ. Cu alte cuvinte, pot apărea probleme de ordin economic și politic prin imposibilitatea de a pune în aplicare anumite proiecte datorită inexistenței unui buget de stat votat și aprobat pentru anul 2021, sau nu se pot vota anumite proiecte deoarece mandatul parlamentarilor s-a încheiat și și-au pirdut acest drept. 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri