joi, 29 octombrie
„Drumul Nordului”- adoptat de Senat și în dezbatere la Camera Deputaților
De Daiana Toma-Cioran - joi, 15 octombrie în categoria Administrație
169

Distribuie pe rețelele de socializare

În anul 2016, Guvernul a aprobat „Master Planul General de Transport al României”, document strategic care stabilește principalele direcții de dezvoltare a infrastructurii de transport din România. 

Inițiativa legislativă propune ca, prin lege, să se aprobe executarea obiectivului de investiții „Autostrada Nordului”, pe ruta Vama Petea- Satu Mare- Baia Mare- Dej- Bistrița- Vatra Dornei- Suceava. Existența unei astfel de autostrăzi, care leagă peste 2 milioane și jumătate de cetățeni din Ardeal cu Occidentul va contribui semnificativ la dezvoltarea sustenabilă a României pe termen lung, prin creșterea conectivității intermodale între regiuni, accesul populației și al mediului de afaceri la rețeaua de transport și susținerea dezvoltării regiunilor cu potențial de creștere economică. 

Acest proiect ar trebui finațat de la bugetul de stat, din credite externe și din fonduri europene, iar Miniterul Transportului va fi responsabil pentru coordonarea realizării acestui obictiv de investiții.Termenul de execuție va fi de patru ani de la data intrării în vigoare a legii. 

Inițiatori ai acestei legi sunt 66 de deputați și senatori, din care doar doi sunt maramureșeni, Vlad Emanuel Duruș (USR) și Severica Rodica Covaciu (PMP).

Inițiativa legislativă a fost aprobată de către Senat în 20 martie 2019, acum se află în dezbatere în Camera deputaților, care în acest caz este for decizional.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri