miercuri, 28 octombrie
Starea de alertă se prelungește. Noi măsuri: se interzic nunțile, botezurile și aniversările
De Petruța Gromucz - miercuri, 14 octombrie în categoria Actualități
121

Distribuie pe rețelele de socializare

În urma ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și șeful DSU, Raed Arafat, au anunțat noile măsuri ce vor fi propuse pentru adoptarea Guvernului.

A fost făcută propunera ca starea de alertă să fie prelungită cu încă 30 de zile, începând de mâine. 

Una dintre cele mai importante măsuri aduse în discuție este interzicerea evenimentelor private. Nunțile, botezurile și aniversările sunt interzise pe plan național, atât în spațiile deschise, cât și în spațiile închise. 

Raed Arafat a declarat că „Evenimentele private, cum ar fi nunți, botezuri, aniversări, mese festive, în spațiile deschise, precum și în spațiile închise, sunt interzise pe plan național pe următoarea perioadă, până vom observa o scădere a numărului cazurilor.”

Acesta a explicat și motivul pentru care evenimentele private trebuie interzise. 

„Evenimentele private au un motiv în spatele lor și ați văzut că este o decizie pe plan național; deci, este o decizie care interzice evenimentele private și în spațiile deschise și în spațiile închise, pentru că este foarte greu să se respecte regulile în aceste evenimente, în general. Aici nu vorbim de săli de curs, de unde se ține un curs, de unde oamenii vin și stau să asculte un discurs sau asta unde există alte reguli, aici vorbim de evenimente gen: nunți, botezuri, unde s-a dovedit că nu se respectă regulile întotdeauna, lumea nu poartă mască, pentru că așa e natura evenimentului, se ia masa, s-a mai dansat sau a mai fost contact direct între oameni și ăsta devine un loc unde se răspândește virusul. La acest moment, pentru a evita toate explicațiile unora și altora, eu am avut un eveniment, dar n-a fost așa, sau te duci peste oameni și vezi că evenimentul nu respectă regulile, să închizi evenimentul, soluția cea mai bună de protecție la acest moment și necesară este oprirea evenimentelor, pentru că sunt un loc de transmitere, acest lucru nimeni nu poate să îl nege. Și au fost cazuri care clar au rezultat din astfel de evenimente. Dacă situația se îmbunătățește, se poate reveni asupra acestui lucru, dar la acest moment asta este decizia Comitetului.”

Evenimentele din interiorul lăcașelor de cult, precum botezurile sau nunțile religioase, se pot realiza în continuare, cu  maxim 16 persoane. 

 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri