sâmbătă, 31 octombrie
Iohannis: „Esența democrației stă în alegeri, iar acest lucru se va întâmpla pe 6 decembrie”
De Daiana Toma-Cioran - miercuri, 14 octombrie în categoria Politică
91

Distribuie pe rețelele de socializare

Șeful statului, Klaus Iohannis, a declarat într-o conferință de presă că „esența democrației stă în alegeri libere”, accentuând necesitatea continuării vieții democratice și politice în societate, în contextul organizării alegerilor parlamentare, din decembrie, pe fondul pandemiei de Covid-19 

Iohannis spune că nu trebuie să ne ascundem, ci să respectăm regulile, până la urmă viața merge înainte: „Trebuie să vedem în ce fel de societate vrem să trăim, dacă vrem să trăim într-o societate panicardă, care se ascunde, sau dacă vrem să trăim într-o societate care respectă regulile, dar îşi duce viaţa democratică mai departe. Esenţa democraţiei stă în alegeri, alegeri libere. În măsura în care mandatul acestui Parlament se termină în decembrie, este obligatorie realizarea unor alegeri libere, pentru a avea un nou Parlament, cu puteri depline, iar acest lucru se va întâmpla pe 6 decembrie”, spune Președintele. 

Întrebat de o eventuală amânare a alegerilor parlamentare, preşedintele a spus că a discutat cu medici, experţi, specialişti și  „niciunul nu a reuşit să îmi spună cu mâna pe inimă că în martie va fi mai bine ca în luna decembrie".

Klaus Iohannis a subliniat că pandemia are aceeași evoluție în întreaga Europă, nu doar în România: „Din păcate, această evoluţie a pandemiei este de observat nu doar la noi, ci în întreaga Europă şi ar fi o scuză foarte ieftină să căutăm un politician sau mai mulţi politicieni vinovaţi. Guvernul şi eu şi alte autorităţi s-au străduit şi se străduiesc în continuare să facă tot ce este posibil pentru a preveni extinderea acestei pandemii la noi în ţară. Rezultatele sunt cele pe care le vedem”.

Șeful statului spune că e nevoie de măsuri "mai hotărâte" pentru stoparea pandemiei.

Nu am ajuns încă într-o situaţie critică în ce priveşte locurile de la terapie intensivă. În continuare se extind aceste facilităţi. Este însă clar că, în acest moment, trebuie să luăm măsuri mai hotărâte dacă vrem să încetinim răspândirea acestei pandemii", a explicat Klaus Iohannis. 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri