sâmbătă, 31 octombrie
Testele finale ale vaccinului anti-COVID sunt întrerupte după îmbolnăvirea participanților
De Petruța Gromucz - marți, 13 octombrie în categoria Sănătate
68

Distribuie pe rețelele de socializare

În acest această perioadă, mai multe companii se luptă pentru realizarea mult așteptatului vaccin anti-COVID. Două dintre companiile cele mai cunoscute pentru acest lucru sunt Johnson&Johnson și AstraZeneca.

Vaccinurile sunt în ultimele faze de testare, iar mai mulți voluntari din întreaga lume participă la ele, fiindu-le administrate dozele realizate de companii.  Aproximativ 60.000 de persoane de pe trei continente sunt așteptate la testarea vaccinului în faza finală a companiei Johnson&Johnson.

Compania farmaceutică Johnson&Johnson a anunțat că testarea vaccinului a fost oprită temporar, datorită faptului că unul dintre participanți s-a îmbolnăvit. Compania a transmis că sănătatea participantului primează și că testarea este oprită temporar. 

Am oprit temporar dozarea suplimentară în toate testele noastre clinice ale unui vaccin experimental împotriva COVID-19, inclusiv toate testele din faza a treia, din cauza unei boli inexplicabile a unui participant" a anunţat compania într-un comunicat.

Acest lucru s-a întâmplat după ce o altă companie a făcut același anunț în urmă cu o lună. AstraZeneca a anunțat că procesul de testare al vaccinului s-a oprit temporar, după ce o „boală inexplicabilă” a apărut la unul dintre participanți. Totuși, în acest caz, reprezentanții Universității Oxford susțin într-un document destinat celor care au participat la studiul realizat de compania farmaceutică, că boala ar putea să nu fie provocată de vaccin. 

Moderna, Pfizer, AstraZeneca și Johnson&Johnson sunt principalele companii farmaceutice care luptă pentru scoaterea primului vaccin anti-COVID pe piață. Diferența dintre primele trei și Johnson& Johnson este că vaccinurile porimelor trei companii necesită o dublă injectare,și implicit achiziționarea a două doze pentru fiecare persoană, în timp ce vaccinul companiei Johnson& Johnson necesită doar o administrare.

„Beneficiile unui vaccin într-o singură doză pof fi profunde în ceea ce priveşte campaniile de imunizare în masă şi controlul global al pandemiei”, a afirmat și dr. Dan Barouch, cercetător în domeniul vaccinurilor la Harvard, care a contribuit la dezvoltarea acestui potential vaccin., conform B1.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri