joi, 29 octombrie
Proiect de lege: pensionarii militari care au săvârșit infracțiuni contra umanității nu mai beneficiază de pensie de serviciu ori de pensie de invaliditate
De Daiana Toma-Cioran - marți, 13 octombrie în categoria Administrație
51

Distribuie pe rețelele de socializare

Deputaţii din Comisiile pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională şi pentru Muncă au adoptat un raport comun la proiectul de lege care are ca obiect de reglementare completarea art.71 din Legea nr.223/2015. Astfel nu se mai acordă pensie militară celor care au făcut parte din aparatul represiv al regimului comunist, care au săvârşit infracţiuni contra umanităţii şi au fost condamnaţi printr-o sentinţă definitivă.

„(1) Nu beneficiază de pensie de serviciu ori de pensie de invaliditate, în condiţiile prevăzute de prezenta lege, pensionarii care au fost condamnaţi definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii. Aceste persoane beneficiază de pensie în sistemul public, în condiţiile legii.

 (2) În cazul condamnării definitive a unui pensionar militar pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, în termen de 10 zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti, instanţele judecătoreşti au obligaţia să comunice, în scris, casei de pensii sectoriale în evidenţele căreia se află pensionarul condamnat informaţii de natură să conducă la încetarea pensiei. Vechimea în serviciu recunoscută pentru stabilirea pensiilor, în cazul persoanelor prevăzute la alin.(1), constituie stagiu de cotizare în sistemul public de pensii", prevede proiectul.

În acest caz, Camera Deputaților este camera decizională. Proiectul se află pe ordinea de zi din această săptămână. 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri