joi, 29 octombrie
Raport favorabil pentru proiectul de lege privind stimulentele de risc pentru cadrele didactice și nedidactice pe perioada stării de urgență și alertă
De Daiana Toma-Cioran - marți, 13 octombrie în categoria Administrație
62

Distribuie pe rețelele de socializare

Deputaţii din Comisia pentru Muncă şi Protecţie Socială au dat raport favorabil unui proiect de lege pentru acordarea unui stimulent de risc personalului din învăţământ în contextul pandemiei de Covid-19.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat în 21 septembrie şi se află pe ordinea de zi de a plenului Camerei Deputaţilor, care este cameră  decizională.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare acordarea unui stimulent de risc cadrelor didactice, precum şi personalului didactic auxiliar, dar şi personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, din învăţământul particular acreditat şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior, în cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1.500 de lei lunar, pe durata stării de alertă şi a stării de urgenţă, pentru implicarea şi expunerea în faţa riscului răspândirii Covid-19.

Personalul din învăţământul preuniversitar şi universitar particular acreditat/autorizat poate beneficia de stimulentul de risc în condiţiile prezentei legi. Stimulentul de risc se poate suporta şi din finanţarea asigurată de stat, potrivit legii, în baza costului standard per elev/preşcolar/antepreşcolar, potrivit unui alt amendament.

A fost eliminată prevederea conform căreia, „în termen de 15 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Guvernul va emite normele de aplicare a prezentei legi", pe motiv că „nu sunt necesare norme metodologice având în vedere detalierea din amendamentele propuse".

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri