joi, 29 octombrie
Ludovic Orban: „Voi propune sistarea evenimentelor private”
De Daiana Toma-Cioran - luni, 12 octombrie în categoria Administrație
68

Distribuie pe rețelele de socializare

Premierul Ludovic Orban spune că există posibilitatea să fie impuse noi restricții la nivel național: „Să vă spun eu o restricţie pe care am gândit-o pentru că am văzut că nu peste tot comitele judeţene pentru situaţii de urgenţă iau decizia respectivă. Eu voi propune sistarea evenimentelor private. Este clar că reprezintă una din principalele surse de îmbolnăvire. Sau revenirea la vechiul sistem de 20 de persoane”.

În prezent, evenimentele private se organizează cu maxim 50 de persoane în spații închise și cu 100 de persoane în spații deschise (exterioare): „Sunt foarte mulţi organizatori de evenimente şi foarte mulţi care nu respectă regulile în organizarea nunţilor şi e posibil să nu mai permitem organizarea unor astfel de evenimente private”, a mai spus Orban.

Tot azi, Orban a afirmat că va trebui să stabilească reguli mult mai clare și eventual și beneficiile pentru medicii de familie în bătălia anti Sars-CoV-2. Aceste lucruri o să le clarifice într-o întâlnire cu Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și cu reprezentanții asociațiilor medicilor de familie în lupta împotriva noului coronavirus. El a declarat, că, cel mai probabil, în acest context, medicii de familie o să primească bani în plus. 

Premierul a vorbit și despre declarațiile consilierului său, Virgil Guran, care a comparat medicii de familie cu militarii trimiși la război, unde „mor o parte dintre ei, din nefericire.”

„Dacă au fost declaraţii care au fost nepotrivite, în care i-a jignit îmi cer eu scuze. Domnul Guran nu este consilierul meu pe probleme de sănătate, are alte atribuţii. Toate declaraţiile pe domeniul Sănătăţii sunt date de Ministerul Sănătăţii, de Casa de Sănătate şi de specialiştii care sunt implicaţi fie în grupul de suport tehnico-ştiinţific, fie în Comisia anti-COVID sau la INSP", a explicat premierul.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri