sâmbătă, 24 octombrie
Vaccinul prin pulverizare, noua salvare a omenirii?
De Petruța Gromucz - luni, 12 octombrie în categoria Sănătate
38

Distribuie pe rețelele de socializare

În această perioadă există o mulțime de variante ale vaccinului anti-COVID, iar o mulțime dintre proiectele privind dezvoltarea lui presupun injectarea a două doze de soluție în braț. 

În SUA, Mare Britanie și Hong Kong se află în curs de dezvoltare un vaccin prin pulverizare, care conform cercetătorilor, ar putea avea rezultate mai bune decât cel injectabil. Vaccinul ar urma să fie pulverizat în zona cea mai afectată de virus, adică aparatul respirator. Prin pulverizarea nasului, ar putea crește nivelul agentului patogen, lucru care ar putea limita și transmiterea rapidă a virusului.

Deoarece injectarea a fost considerată cea mai rapidă formă de contact cu serul, cercetătorii s-au concentrat pe dezvoltarea acestuia în prima fază a pandemiei. Acum, speră la un rezultat mai bun prin pulverizarea acestuia în zonele cheie. 

„Vaccinurile din a doua şi a treia generaţie, cât şi vaccinurile intranazale, vor fi o componentă cheie în diminuarea transmiterii virusului în interiorul comunităţii.”, transmite Michael Diamond, specialist în boli infecţioase la Universitatea Washington din St. Louis, conform Mediafax.

Au fost realizate noi studii pentru verificarea eficienței acestui nou mod de administrare a vaccinului. Unul dintre acestea este realizat de către specialiștii Diamond. Aceștia au făcut experimentul pe șoareci și au descoperit că administrarea prin nas a vaccinului a avut un răspuns imun puternic asupra întregului corp, dar mai ales asupra căilor repiratorii.

Vaccinul nazal este în cel de-al patrulea stadiu de testare, urmând ca apoi să fie testat pe un grup de persoane confirmate pozitiv cu Coronavirus. Pentru pulverizarea vaccinului va fi folosit un inhalator asemănător celui care este utilizat în cazul bolnavilor de astm.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri