vineri, 23 octombrie
Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, îi cere demisia premierului Orban
De Daiana Toma-Cioran - duminică, 11 octombrie în categoria Politică
77

Distribuie pe rețelele de socializare

Robert Cazanciuc, preşedintele interimar al Senatului, îi cere premierului Ludovic Orban să demisioneze după ce şeful Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a fost verificat în cadrul unui dosar de fals intelectual, aceasta fiind o problemă de securitate naţională.

Robert Cazanciuc, i-a cerut premierului Ludovic Orban să-şi asume numirea în fruntea unei instituţii importante a „unui falsificator”.

„Premierul Orban trebuie să îşi asume prin demisie, numirea, prin Hotărârea de Guvern nr. 746/3.09.2020, în fruntea Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a unui falsificator care să controleze tranzacţiile financiare ale României. Să nu uităm că începând cu luna ianuarie a acestui an, Oficiul are atribuţii de monitorizare şi blocare în timp real a tranzacţiilor financiare asupra cărora există suspiciuni de spălare de bani sau finanţare a terorismului”, a spus Robert Cazanciuc.

El a mai spus că numirea într-o poziţie cheie a unei persoane asupra căreia planează mari suspiciuni reprezintă o problemă de securitate naţională.

„De ce s-a făcut o astfel de numire şi în ce măsură situaţia a afectat interesele şi parteneriatele strategice ale României? Numirea în fruntea unei instituţii cheie a statului român a unei persoane percheziţionate astăzi pentru fals intelectual, reprezintă o problemă de securitate naţională”, a declarat Cazanciuc.

Laurenţiu Baranga a fost numit în funcţia de preşedinte al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor pe 4 septembrie. Înainte de fi numit şef al ONPCSB, Laurenţiu Baranga a fost vreme de 11 ani director adjunct al Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS). El a demisionat după ce a fost acuzat că şi-ar fi falsificat documentele de studii pentru a obţine anumite funcţii.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri