sâmbătă, 24 octombrie
Vaccinul anti Covid-19, elementul cheie în lupta cu pandemia
De Daiana Toma-Cioran - duminică, 11 octombrie în categoria Sănătate
74

Distribuie pe rețelele de socializare

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a vorbit despre companiile care sunt pregătite să ofere un vaccin anti Covid-19, dar și despre momentul în care vor fi livrate primele doze în România. 

Vaccinul ar putea costa între 5 euro și 20 de euro, adică între 23-24 de lei și 80-90  de lei. 

Rafila crede că până la sfârșitul acestui an ar putea fi gata două vaccinuri: „Cred că până la sfârşitul anului, vor ieşi cel puţin două vaccinuri. Preţul unei doze de vaccin ar putea costa între 5 euro şi 20 de euro. Nu este un preţ de nesuportat. Cu precizarea că vor fi două doze de vaccin. Al doilea vaccin se va face la un interval de 30-60 de zile”. 

Potrivit lui Rafila, până în decembrie 2020 ar putea apărea două vaccinuri produse de mariile companii AstraZenaca, Sanofi GSK, Moderna și Pfizer.

Raed Arafat: Vaccinul anti Covid-19 va fi o provocare logistică

Raed Arafat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că transportul şi livrarea tratamentului reprezintă o provocare pentru cei implicaţi şi că prioritate la vaccin vor avea personalul medical şi persoanele vulnerabile. În cazul acestora, preţul vaccinului va fi suportat de stat.

În ceea ce priveşte evoluţia epidemiei, Raed Arafat a spus că este posibil ca peste zece zile România să aibă între 5.000 şi 7.000 de noi cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19, deoarece răspândirea comunitară a virusului este foarte extinsă.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri