vineri, 23 octombrie
Ovidiu Raețchi, deputat PNL, a depus un proiect de lege privind parteneriatul de viață, o versiune a parteneriatului civil
De Daiana Toma-Cioran - sâmbătă, 10 octombrie în categoria Administrație
67

Distribuie pe rețelele de socializare

Ovidiu Raețchi a anunțat ieri că a depus, la Senat, un proiect de lege privind parteneriatul de viață, pe care-l descrie ca fiind „o versiune a parteneriatului civil”.

„Este o versiune a parteneriatului civil - utilizând terminologia din Germania, un stat cu standarde excepţionale în domeniul drepturilor omului. Există deja, în circuitul parlamentar, proiecte excelente cu prevederi similare. Consider că proiectul CNCD, al cărui semnatar sunt, rămâne un etalon. Din păcate, contextul politic în care aceste proiecte au plecat la drum a fost unul nefavorabil, partidele grăbindu-se să le respingă sau să le îngroape în comisii. Totuşi, ar fi stingheritor pentru România să încheiem şi anul 2020 fără o formă juridică specifică, în condiţiile în care, recent, comisarul pentru drepturile omului din cadrul Consiliului Europei a constatat absenţa unei legislaţii pe această temă în România, considerând că acest lucru reprezintă 'o discriminare'”, a scris Ovidiu Raețchi, pe pagina sa de Facebook.

Deputatul PNL mai spune că „această carenţă izolează ţara noastră în Europa, unde versiuni ale parteneriatului civil, parteneriatului de viaţă sau parteneriatului înregistrat există în Austria, Andora, Belgia, Croaţia, Cehia, Danemarca, Elveţia, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Islanda, Irlanda, Luxemburg, Marea Britanie, Olanda, Norvegia, Portugalia, Slovenia, Spania, Suedia şi chiar Ungaria”.

El speră că partidele parlamentare vor sprijini acest proiect.

„Am un profund respect pentru doctrina conservatoare şi pentru învăţăturile Bisericii, însă consider că o discriminare nu trebuie menţinută numai de dragul 'îndreptăţirii' morale asupra drepturilor şi libertăţilor altor persoane. Nedreptăţile - de la sclavie la rasism şi homofobie - vor fi întotdeauna învinse şi eliminate, iar cei care au insistat să le susţină, împotriva unei toleranţe elementare, vor beneficia de o posteritate amară”, a completat Ovidiu Raețchi.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri