luni, 19 octombrie
Numărul de infectări tot mai mare, totuși, nu e nevoie de amânarea alegerilor parlamentare. Declarațiile președintelui după vizita la INSP
De Daiana Toma-Cioran - sâmbătă, 10 octombrie în categoria Actualități
40

Distribuie pe rețelele de socializare

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că nu este nevoie de amânarea alegerilor, după discuția avută cu Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Șeful statului, împreună cu Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ieri,  au vizitat INSP.  

„Nu se poate discuta despre un anumit număr de cazuri. Dacă Institutul Naţional ne spune că, din acest moment, nu se mai poate face o anumită acţiune publică sau alta, vom lua măsurile de rigoare, însă din discuţia de astăzi nu a rezultat nevoia amânării alegerilor", a spus Iohannis.

Iohannis: „Cu închiderea școlii nu trebuie exagerat, măsuri restrictive unde nu există altă soluție”

Președintele a spus că închiderea școlii nu trebuie exagerată, doar în cazurile excepționale ar trebui închisă, acolo unde nu se mai poate face nimic: „Închiderea şcolii nu trebuie exagerată. Copiii sunt în siguranţă în şcoli. Sigur, acolo unde, din nefericire, în şcoală apar cazuri de boală nu există alternativă, dar nu trebuie să exagerăm cu aceste măsuri restrictive, fiindcă ajungem în situaţii care sunt foarte greu de gestionat. Copiii trebuie să meargă la şcoală să înveţe. Părinţii trebuie să-şi trimită copiii la şcoală ca să poată să meargă şi ei la serviciu şi aşa mai departe”, a explicat Președintele.  

El a spus că se lucrează la o nouă metodologie pentru a veni în sprijinul decidenților locali și pentru a evita exagerările: „Ca să nu existe exagerări, am convenit exact astăzi să se lucreze la o metodologie destul de detaliată pentru a veni în sprijinul decidenţilor locali”, a completat Șeful Statului.  

Președintele: „Nu intenționez să revenim la starea de urgență, nunțile, botezurile, serbările vor trebui restricționate”

Klaus Iohannis susține că evenimentele de tip nunți, botezuri, serbări ar trebui restricționate deoarece la acestea se adună foarte multă lume.

„Sunt de părere că evenimentele la care se adună multă lume şi probabil controlul devine mai greu vor trebui restricţionate. Am văzut, din păcate, prea multe întruniri care au un substrat pozitiv, de tip nunţi, botezuri, serbări, unde nu au fost respectate aceste restricţii şi este posibil ca astfel de întruniri să fie restricţionate”, a explicat Iohannis.  

Sursa foto: Klaus Iohannis/Facebook

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri