sâmbătă, 24 octombrie
Masca ar putea deveni obligatorie și pe stradă
De Petruța Gromucz - vineri, 09 octombrie în categoria Actualități
64

Distribuie pe rețelele de socializare

Dacă numărul infectărilor crește cu aceeași dinamică pe care a avut-o în ultimele săptămâni, masca ar putea deveni obigatorie și pe stradă. Raed Arafat a transmis că există această posibilitate, având în vedere că situația provocată de pandemie scapă de sub control. 

„Clar este posibil să ajungem și la asta, nu vreau să se interpreteze și să se spună gata, Arafat a zis că de mâine mască, dar o astfel de decizie poate să fie aproape, dacă situația nu intră sub control și dacă în continuare vom avea oameni care se păcălesc pe ei singuri”, a declarat Raed Arafat, joi seara, la Digi24.

Momentan, masca este obligatorie și în aer liber în zonele foarte aglomerate, în anumite intervale de timp. Există județe unde rata de infectare este foarte ridicată, iar acolo se discută despre obligativitatea purtării măștii în toate spațiile publice. 

În alte țări în care creșterea cazurilor este una ascendentă, această măsură a fost deja adoptată.

Raed Arafat a atras atenția că virusul se ia cel mai ușor în spațiile închise, mai puțin aerisite sau în cele foarte agglomerate. Așadar, într-un spațiu neaerisit, cu un număr mare de persoane care nu poartă mască, virusul se răspândește cu mare ușurință.

„Masca este un mijloc de a-l proteja și pe cel sănătos, dar și pentru a preveni ca cel infectat, care nu știe de multe ori că este infectat (asimptomaticul), să răspândească boala la alții. Purtarea măștii previne să facem rău altora. Este o boală pentru care măsura de prevenire este atât de simplă: mască, distanțare, respectarea unor reguli de bază de igienă. Dacă toți purtăm mască acolo unde trebuie și respectăm regulile, deja reducem semnificativ răspândirea și putem să stopăm o răspândire exponențială. În curând este posibil să se ajungă la acest lucru (obligativitatea purtării măștii și în spații deschise - n.r.) în unele zone, dacă cifrele continuă să crească”, a avertizat în final Raed Arafat, conform Digi24.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri