sâmbătă, 31 octombrie
Testele COVID-19 făcute salariaților nu mai sunt plătite de angajatori
De Petruța Gromucz - vineri, 09 octombrie în categoria Economic
39

Distribuie pe rețelele de socializare

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a anunțat ieri, la sfârșitul ședinței de Guvern că testele COVID-19 făcute angajaților, vor fi de acum plătite de stat. Până acum, angajatorii erau cei care achitau contravaloarea testelor efectuate. Aceste cheltuieli vor fi trecute la cheltuieli deductibile și vor fi transferate către stat.

„Reglemetarea pe care o propunem introduce în Codul Fiscal categoria de venituri din salarii şi asimilate salariilor neimpoziabile, şi care nu sunt cuprinse în baza lunară de calcul a contribuţiilor sociale, contravaloarea cheltuielilor suportate de angajator pentru efectuarea testelor COVID-19 pentru persoane fizice care realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor. Pe de altă parte se propune introduerea acestor cheltuieli la categoria cheltuielilor deductibile la stabilirea venitului anual determinat în sistem real a contravalorii testelor pentru COVID-19. Pe scurt, acest cost nu mai rămâne în sarcina angajatorului, va fi transferat către stat, va fi suportat indirect de stat”, a mai precizat Florin Cîţu.

De la începutul pandemiei, mii de angajați au realizat aceste teste. În cele mai multe cazuri, testele erau achitate de către angajatori, dar au existat și cazuri când salariații erau nevoiți să își achite testele.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri