joi, 22 octombrie
Domeniul HoReCa, scutit de plata impozitului până la finalul anului
De Petruța Gromucz - vineri, 09 octombrie în categoria Economic
36

Distribuie pe rețelele de socializare

Un nou proiect de ordonanță de urgență se află pe masa Executivului. Unul dintre principalele subiecte este scutirea de la plata impozitului specific pentru domeniul HoReCa până la data de 31 decembrie a acestui an. 

„Este o ordonanţă mai lungă. Dintre măsuri cuprinse în actul normativ - înlesniri la plată pentru obligaţiile bugetare restante după data declarării stării de urgenţă, scutirea de la plata impozitului specific pentru HoReCa până la 31 decembrie, acordarea posibilităţii autorităţilor locale de a reduce impozitul pe clădiri, prorogarea termenelor pentru depunerea notificării privind intenţia de a restructura obligaţiile fiscale prevăzute de OG 6/2019, facilităţi fiscale acordate pentru pregătirea, organizarea şi desfăcurarea Campionatului European 2020”, a anunţat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, conform Mediafax.

După ce anunțul potrivit căruia restaurantele și cafenelele vor fi închise, angajații HoReCa au protestat în Piața Victoriei. Au transmis prin mesajele scrise pe pancarde că vor să muncească și că ignoranța este ceea ce primesc de fapt. „Meniul zilei: șomaj” sau „La desert servim faliment” , au fost doar câteva dintre mesajele transmise de protestanți.

Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România a atras atenția că până la sfârșitul anului, aproape 100.000 de angajați vor fi concediați. Pierderile au înregistrat deja un procent de 40%, sute de afaceri ajungând la faliment.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri