joi, 22 octombrie
Senatul a adoptat proiectul privind gratuitatea la serviciile publice de transport și pentru elevii din învățământul preuniversitar privat
De Daiana Toma-Cioran - joi, 08 octombrie în categoria Administrație
52

Distribuie pe rețelele de socializare

Ieri, Senatul a adoptat, în calitate de Cameră  decizională, o propunere legislativă care prevede că elevii din învățământul preuniversitar privat au dreptul la gratuitate la serviciile publice de transport. 

Pentru acest proiect au fost înregistrate 97 de voturi pentru și 30 împotrivă.

Această propunere legislativă a fost inițiată de un grup de parlamentari PSD, PMP și UDMR și are ca obiect de reglementare stabilirea unor măsuri pentru asigurarea gratuității transportului local și județean pentru elevi prin subvenționarea de către unitatea administrativ-teritorială care gestionează acest serviciu. 

Proiectul prevede: „Elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază de gratuitate la servicii publice de transport local şi judeţean, rutier, naval, cu metroul, precum şi feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic. În vederea asigurării gratuităţii prevăzute la alin. (1) decontarea cheltuielilor se face de la bugetul de stat prin transfer către unităţile administrativ-teritoriale. Gratuitatea este asigurată de către autorităţile administraţiei publice locale, prin subvenţionarea operatorului de transport conform Legii serviciilor publice de transport persoane în unităţile administrativ-teritoriale 92/2007. Elevii au dreptul la decontarea cheltuielilor cu transportul de interes public desfăşurat în alte condiţii decât sub forma unui serviciu public. Decontarea se va realiza de către unitatea de învăţământ”.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri