vineri, 23 octombrie
Urmează o criză economică globală?
De Petruța Gromucz - joi, 08 octombrie în categoria Economic
72

Distribuie pe rețelele de socializare

Fondul Monetar Internațional (FMI) face noi previziuni cu privire la criza economică și transmite că totul va depinde de evoluția pandemiei de Coronavirus. Deși inițial, experții FMI se așteptau la o distrugere la scară mai mare a economiei, până în acest moment nu s-a întâmplat acest lucru. Totuși, șefa FMI, Kristalina Giorgieva transmite că revenirea la nivelul anterior al crizei va fi una foarte dificilă. 

În luna iunie, FMI a prognozat o contracție de 4,9% în PIB-ul global în acest an, dar evoluția nu a fost atât de rea pe cât se așteptau experții.

”Guvernele au acordat sprijin fiscal de aproximativ 12.000 de miliarde de dolari gospodăriilor şi firmelor. Şi măsurile de politică monetară fără precedent au menţinut fluxul de creditare, ajutând milioane de firme să rămână în afaceri. Riscurile rămân ridicate, inclusiv din cauza creşterii falimentelor şi a evaluărilor ridicate de pe pieţele financiare. Şi multe ţări au devenit mai vulnerabile. Nivelul datoriilor lor a crescut din cauza răspunsului fiscal la criză şi a pierderilor mari de producţie şi venituri ”, a spus Giorgieva, conform B1.

FMI a avertizat că orice posibilă  performanța economică din lunile sau anii următori, va depinde de modul în care pandemia evoluează. 

Experții transmit că economia globală a înregistrat până în acest moment 12.000 de miliarde pierderi cumulate. Economiștii avertizează că următoarea criza va fi cea mai gravă recesiune de la Marea Depresiune din anii ‘30.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri