joi, 22 octombrie
Tot mai multe măsuri de restricție. Italia prelungește restricțiile pentru persoanele care sosesc din România. Klaus Iohannis susține că aceste măsuri sunt inevitabile
De Petruța Gromucz - joi, 08 octombrie în categoria Sănătate
38

Distribuie pe rețelele de socializare

Președintele României a vorbit miercuri despre situația alarmantă cu care se confruntă țara noastră. Acesta a transmis că măsurile de restricție sunt inevitabile și că lunile care vor urma nu vor fi ușoare, având în vedere faptul că numărul cazurilor confirmate de Coronavirus crește de la zi la zi. 

Țara noastră a avut în ultima săptămână cea mai mare creștere a numărului de cazuri, lucru care a condus spre măsuri drastice. Restaurantele s-au închis acolo unde rata de incidență depășește 1,5 la 1.000 de locuitori, masca a devenit obligatorie în toate spațiile publice și în apropierea școlilor.

Iohannis declară că este îngrijorat pentru situația actuală și transmite că este important să apelăm la responsabilitate.

„Cifre extrem de îngrijorătoare avem și în privința numărului de decese, precum și al pacienților internați în secțiile de terapie intensivă.Așadar, 3 indicatori care, corelați, trag un puternic semnal de alarmă, de care avem cu toții responsabilitatea să ținem cont. Tendința actuală este una de creștere accelerată a ratei infectărilor care duce la aglomerarea spitalelor, a secțiilor de terapie intensivă, și din păcate, la un număr tot mai mare al deceselor.”, transmite acesta, conform Digi24.

Președintele și-a îndreptat gândurile și către medicii care au luptat eroic în toată această perioadă și au făcut eforturi uriașe ca cei bolnavi să fi tratați și vindecați. 

„Sistemele de sănătate au fost supuse unor mari presiuni, iar medicii au făcut eforturi uriașe. Transmit un mesaj special de recunoștință și mulțumire personalului medical din România. Acești oameni extraordinari, care și-au ales această profesie vocațională, merită respectul nostru. Avem încredere în medicii noștri.Lunile care vor urma nu vor fi deloc ușoare, dar sunt convins că în ciuda pericolului suplimentar vor acționa cu același devotament.Îi asigur pe toți cei din sistemul medical că sunt alături de ei și împreună vom face față acestei crize.”

 Italia a prelungit până în 15 octombrie restricțiile pentru persoanele care sosesc din România. 

Guvernul italian a adoptat ieri un decret care obligă cetățenii care vin din România să intre în carantină la domicilui pentru 14 zile, în Italia. Restricțiile se prelungesc până în 15 octombrie.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri