sâmbătă, 24 octombrie
Iohannis atacă PSD: „Sănătatea publică e amenințată de Covid, iar politica românească de PSD”, Ciolacu răspunde: „Ați mers prea departe cu tupeul”
De Daiana Toma-Cioran - joi, 08 octombrie în categoria Politică
78

Distribuie pe rețelele de socializare

Șeful statului a susținut ieri o conferință de presă, la Palatul Cotroceni, după ce numărul de cazuri de Sars-CoV-2 a fost unul record. Deși subiectul principal trebuia să fie pandemia, el a vorbit și despre politică. 

 „Sănătatea publică e ameninţată de COVID-19, iar politica românească e ameninţată de PSD. Sunt două pericole şi trebuie să ne adresăm şi într-o parte, şi în cealaltă parte. După alegeri, este evident că această creştere a numărului de bolnavi ne îngrijorează mai mult decât alegerile care vor veni”, spune Klaus Iohannis, după ce a fost întrebat de ce la conferințele aterioare s-a concentrat mai mult pe PSD decât pe pandemie și ceea ce aduce ea. 

Cu siguranţă avem situaţii diferite. El a spus că autorităţile trebuie să ia măsurile care se impun în prag de toamnă-iarnă, pentru că „lucrurile, probabil, se vor complica o dată cu venirea toamnei şi cu vremea mai rece”.

„Să nu facem o confuzie între abordarea politică, necesară, fiindcă societatea merge mai departe – noi nu vrem să ne oprim în mijlocul bolii, dar e clar că abordarea politică e una, abordarea publică trebuie să fie una aplicată, care se bazează pe măsurile propuse de experţi. Autorităţile au reacţionat corect, însă revin – nu se poate aştepta nimeni ca guvernul singur să stăpânească pandemia. E o răspundere partajată. Câteodată politicienii se bagă şi unde nu trebuie. PSD a ţinut în Parlament câteva săptămâni o lege care trebuia dată urgent exact pentru îngrădirea epidemiei”, încheie președintele. 

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, îl critică și el, din nou,  pe șeful statului, Klaus Iohannis și îl acuză de „tupeu”. Ciolacu pune în spatele președintelui toată vina pentru situația în care se află România: „Responsabiliatea pentru situația în care se află România aparține în integralitate Guvernului condus de Iohannis!”, scrie Ciolacu pe pagina sa de Facebook. El îi transmite președintelui că „a mers prea departe cu tupeul!”

El spune că președintele încearcă să îl „spele” pe Orban și pe gașca lui de vină în fiecare miercuri printr-o conferință de presă: „Oricât de mult balet ar face președintele în fiecare miercuri, în încercarea disperată de a-i spăla pe Orban și gașca sa de hoți și incompetenți.”

Ciolacu mai spune că în disperarea lor de a deține puterea se fac responsabili de tot ceea ce se întâmplă în România: „Să ai TOATĂ puterea, dar să dai vina pe români pentru că Guvernul TĂU a scăpat total de sub control pandemia este groaznic de grețos! Este prea mult! Ați mers prea departe cu tupeul! Voi sunteți singurii responsabili pentru fiecare dintre miile de persoane infectate în fiecare zi! Voi și dorința bolnavă de a păstra cu orice preț puterea!”, a scris liderul PSD pe Facebook. 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri