marți, 20 octombrie
PRO România fuziune cu ALDE? Victor Ponta negocieri cu Tăriceanu
De Daiana Toma-Cioran - miercuri, 07 octombrie în categoria Politică
416

Distribuie pe rețelele de socializare

Victor Ponta a declarat, la Digi24, că este în discuții cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, privind o eventuală fuziune cu Pro România cu care să meargă la alegerile parlamentare.

Întrebat dacă liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, se va regăsi pe lista Pro România pentru alegerile parlamentare, Ponta a spus că nu știe, totuși a discutat cu Tăriceanu despre acest subiect și cu siguranță dacă se unesc două forțe mai mici și au același scop se poate face ceva bine „Dacă va fi problema să fim împreună, va fi o fuziune”.

Legat de relația cu PSD, președintele Pro România a spus că „ei încearcă să ne omoare, și noi vom rezista, cum a fost și până acum”.

„În multe județe, vom fi în opoziție, în alte județe putem face alianță cu PSD sau PNL. La Tulcea, spre exemplu putem face alianță cu PSD. Acolo e un președinte de Consiliu Județean pe care eu l-am sprijinit de când a devenit președinte, din 2012, și configurația din Consiliul Județean ne permite să facem majoritate”, a mai spus Ponta, legat de candidaturile comune pe care le-a sprijinut cu PSD la alegerile locale.

În Maramureș, ALDE a avut un scor mai mult decât dezastros, sub 2%, iar la nivelul consiliilor locale și a primarilor a pierdut foarte mult. Strategia a fost una foarte slabă, inițial dorind să facă parte din Coaliția pentru Maramureș, apoi au îndepărtat mai mult de jumătate din organizațiile existente și din membrii activi, pentru ca ulterior să candideze singuri datorită negocierilor nesatisfăcătoare pentru Negruț și Filip, atât la Baia Mare cât și la nivel județean. Au contat doar interesele proprii și personale ale conducerii.

Pro România în schimb a obținut un rezultat în Maramureș peste așteptări, reușind să obțină 2 poziții în Consiliul Județean și un număr total de 45 de consilieri locali la nivelul județului Maramureș. 

Așadar, cu un scor de 45 la 28, al numărului de consilieri locali și cu doi consilieri județeni, statisticile și rezultatele alegerilor locale o dau ca favorită pe doamna Marincaș, Președinte ProRomânia Maramureș, pentru menținerea statului de Președinte în cazul unei fuziuni a celor două partide, dar știind ambițiile doamnei Negruț și faptul că a reușit mereu să își păstreze funcția de Președinte ALDE, chiar și după ce a fost demisă, chiar sacrificând organizația județeană și membrii acesteia pentru satisfacția personală. 

Cu siguranță ProRomânia este singura scăpare pentru conducerea ALDE la nivel național. 

Am încercat să le contactăm telefonic pe Cornelia Negruț (Președinte ALDE Maramureș) și pe Viorica Marincaș (Președinte Pro România Maramureș) pentru a obține un punct de vedere, însă acestea nu au răspuns. 

PS: Așteptăm cu interes transferurile de la CSȘ2 Baia Mare către ProRomânia.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri