luni, 26 octombrie
ANOFM acordă subvenții pentru inserția și reinserția pe piața muncii
De Petruța Gromucz - miercuri, 07 octombrie în categoria Economic
47

Distribuie pe rețelele de socializare

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă acordă angajatorilor subvenții lunare pentru încadrarea în câmpul muncii a persoanelor care au împlinit vârsta de 50 de ani, dar și pentru cei cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani.  Subvențiile lunare au o valoare maximă de 2.500 de lei. 

Măsura este venită în sprijinul angajatorilor, pentru a reuși să realizeze plata salariaților lunar, dar și în ajutorul persoanelor care au fost direct afectate profesional de pandemia de Coronavirus. 

Pentru a beneficia de această subvenție, angajatorul este obligat să înregistreze salariatul pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă. Astfel, potrivit art III din OUG nr. 92/2020, cei care angajează în condițiile menționate, primesc lunar pe o perioadă de 12 luni, 50% din salariul angajatului, dar suma nu poate depăși 2.500 de lei. Angajările trebuie realizate până la sfârșitul acestui an, respectiv până la data de 31 decembrie 2020.

Pentru acordarea sprijinului financiar, persoanele care au trecut de vârsta de 50 de ani și cele cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani, trebuie să fie întregistrate la agențiile pentru ocuprea forței de muncă județene ca șomeri, iar angajatorul are obligația menținerii raporturilor de muncă pe o perioadă minimă de 12 luni de la împlinirea termenului de 12 luni prevăzut în textul ordonanței.

Sprijinul se acordă și în cazul încadrării în muncă a cetățenilor români care au muncit în alte țări și au fost concediați din motive neimputabile lor. Și în acest caz, condițiile acordării subvențiilor rămân aceleași.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri