sâmbătă, 24 octombrie
Remus Pricopie, rector SNSPA: „Opriți contaminarea politică a școlilor și universităților din România”
De Daiana Toma-Cioran - marți, 06 octombrie în categoria Actualități
43

Distribuie pe rețelele de socializare

Remus Pricopie, rectorul SNSPA, îi cere Ministrului Educației, Monica Anisie să-i oprească pe rectori să candideze la alegerile parlamentare. „Este de datoria dumneavoastră să corectați ceea ce Ministerul Educației și Cercetării a greșit în decembrie 2014 și să opriți un fenomen de contaminare politică a școlilor și universităților din România, înaintea alegerilor care vor începe peste câteva săptămâni”, scrie Pricopie, într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Educației, conform G4Media.ro. 

Acesta face din nou referire la cei 4 rectori-parlamentari aflați la final de mandat parlamentar: Sorin Cîmpeanu (rectorul Universității de Agronomie din București) deputat PNL, Mihnea Costoiu (rectorul Universității Politehnica București) senator PSD, Marilen Pirtea (rectorul Universității de Vest din Timișoara) deputat PNL, Daniel Breaz (rectorul Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia) senator PSD.

Rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) atrage atenția că actul fundamental, „Constituția României [Art. 32, alin.(6)] și Legea educației nr. 1/2011 [Art. 3 și Art. 123] au tranșat acest subiect al politizării, evocând principii clare privind independența spațiului educațional de orice ingerințe ideologice, politice sau religioase și garantând autonomia universitară și libertățile academice”.

„Atât în mediul preuniversitar, cât și în cel universitar, găsim cazuri (în mod repetat semnalate de presă, dar neglijate de autorități) în care inspectorul școlar este – coincidență sau nu – o figură politică importantă la nivel local, iar rectorul, în cazul a patru universități, este simultan angajat cu „normă întreagă” la universitate, parlamentar, tot cu „normă întreagă”, și lider politic național, în cadrul unui partid. Acest fenomen, în plină expansiune, ca urmare a anului electoral pe care-l parcurgem, este posibil deoarece, cu complicitatea Ministerului Educației și Cercetării, legea nu este respectă”, spune Remus Pricopie, în scrisoarea către Ministerul Educației și Cercetării.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri