marți, 27 octombrie
Ocna Șugatag obține statutul de stațiune turistică de nivel național, iar Sighetul și Cavnicul de nivel local
De Mihai Popan - marți, 06 octombrie în categoria Actualități
141

Distribuie pe rețelele de socializare

Ministerul Economiei a înaintat proiectul privind hotărârea devenirii stațiunii Ocna Șugatag din județul Maramureș ca stațiune turistică de interes național. Din acest moment, Ocna Șugatag dispune deja de statutul de stațiune turistică de interes local, iar localitatea din Maramureș se va situa pe poziția a 52-a a stațiunilor de interes național turistic din România.

Tot în cadrul acestei hotărâri, municipiul Sighet și orașul Cavnic vor fi atestate ca stațiuni turistice de interes local, iar România va avea în total 87 de astfel de stațiuni, printre care 9 sunt din județul Maramureș. Celelalte șapte localități atestate ca fiind stațiuni de interes local privind turismul sunt: Moisei, Ocna Șugatag, Oncești, Șuior-Baia Sprie, Bârsana, Botiza și Tăuții Măgherăuș.

Toate aceste stațiuni care dispun de interesul național sau local beneficiază de un punctaj sporit în obținerea de finanțări din cadrul proiectelor regionale. Această posibilitate creează un impact socio-economic pozitiv, iar localitățile au șanse mari de a atrage finanțările nerambursabile.

Investitorii acestor localități au posibilitatea de a accesa finanțări europene pentru construirea de hoteluri, moteluri sau pensiuni, dar atestarea turistică a localităților generează schimbări și în sectoarele economice conexe turismului. Acest impact poate produce creșterea circulației turistice.

Sursă foto și text: 2mnews.ro


 


 


 


 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri