joi, 29 octombrie
Ziua mondială a locuinței
De Mihai Popan - marți, 06 octombrie în categoria Social
39

Distribuie pe rețelele de socializare

,,Ziua mondială a locuinței” este celebrată din anul 1986, în prima zi de luni a lunii octombrie, fiind declarată de către Organizația Națiunilor Unite. Susținătorii din lumea întreagă sunt alături de Habitat for Humanity în proiectele organizației, iar cu această ocazie se face apelul la nevoia unui adăpost sigur, accesibil și decent. Habitat for Humanity International și ONU au semnat un memorandum pentru a promova împreună soluțiile de locuire la nivel mondial prin campanii de advocacy și conștientizare. 

România este una dintre cele mai afectate țări a Uniunii Europene, cu peste 5 milioane de locuitori care trăiesc în condiții care le pot pune în pericol viața, sănătatea și educația. Unul dintre studiile sociale efectuate afirmă faptul că 41,2 % dintre români nu dispun de un grup sanitar în locuință, iar 58 % trăiesc în locuințe suprapopulate.

Astfel, în anul 2015, Habitat for Humanity România a celebrat această zi printr-un eveniment impresionant de construcție accelerată și voluntariat (Big Build). În Bacău, opt case au fost construite celor opt familii nevoiașe, în doar cinci zile. La acest proiect au participat 200 de voluntari care au muncit peste 7000 de ore pentru a îndeplini visul acestor familii.

Pe lângă voluntarii din SUA, Irlanda de Nord, Slovacia și din campaniile organizate de Dedeman și Holzindustrie Schweighofer, au participat în cadrul acestui proiect și anumite vedete din showbiz-ul românesc, cum ar fi Speak, Adda, Cabral, Lora, Andrei Leonte, Ionuț Iftimoaie, Proconsul, vedetele Prima TV Ioana Maria Moldovan și Livia Graur, echipele Trăsniți în Nato și Cronica Cârcotașilor, precum și deputatul Ovidiu Raețchi.

Partenerul principal al evenimentului a fost Dedeman, care sprijină misiunea Habitat for Humanity, de a eradica locuirea sărăcăcioasă, încă din 2005, prin importante donații în materiale și bani. 

Sursă text: habitat.ro

Sursă foto: magazinuldecase.ro

 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri