luni, 26 octombrie
Numărul școlilor în scenariul roșu crește de la o zi la alta
De Petruța Gromucz - marți, 06 octombrie în categoria Educație și învățământ
38

Distribuie pe rețelele de socializare

Monica Anisie, Ministrul Educației a transmis că scenariul roșu este aplicat în acest moment în 338 de unități de învățământ din întreaga țară. Aceasta e de părere că numărul școlilor care își vor desfășura activitatea în mediul online va fi în creștere, datorită numărului mare de noi cazuri confirmate de COVID-19.

Profesorii au o reticiență când vine vorba de cursurile online, iar Ministerul Educației îî sfătuiește să îmbrățișeze ideea pentru a reuși continuitatea educației, fără teama că ar putea fi înregistrați.

„În scenariul roșu sunt astăzi unități de învățământ care, fie din cauza pandemiei, fie din cauza infrastructurii, își desfășoară activitatea în sistem online astfel că, în orice condiții, educația continuă. Înainte, fie că erau inundații sau alte aspecte, copiii își opreau activitatea. Am încredere că fiecare profesor își dă seama cât de important este să fie alături de copii, să modeleze caracterele acestora, numai așa putem înțelege cât de important este să fie alături de aceștia. Cei care sunt reticenți, urmând exemplul celorlalți colegi, vor înțelege că nu au de ce să aibă temeri. Avem toate elementele ca acești profesori să nu se simtă în pericol. Avem o tehnologie prin care am interzis înregistrarea acestor convorbiri, astfel încât nu au de ce să își facă griji”, a declarat Monica Anisie, pentru Realitatea Plus.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri