sâmbătă, 24 octombrie
Agenția Națională de Integritate a transmis judecătoriilor și tribunalelor o listă cu peste o sută de candidați la alegerile locale găsiți definitiv în incompatibilitate sau în conflict de interese. Cine este pe lista ANI din Maramureș
De Daiana Toma-Cioran - marți, 06 octombrie în categoria Actualități
209

Distribuie pe rețelele de socializare

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat luni că a transmis judecătoriilor și tribunalelor din țară lista tuturor candidaților la alegerilor locale din 27 septembrie care au fost găsiți definitiv, prin decizii ale instanțelor, în incompatibilitate sau conflict de interese, ceea ce înseamnă că, dacă au fost realeși în funcții, mandatele lor nu pot fi validate.

Potrivit unor surse din cadrul ANI, este vorba despre 103 candidați la funcțiile de primar, viceprimar sau consilier din întreaga țară. ANI atrage atenția că, potrivit legii în vigoare, persoanele care au primit decizii definitive de incompatibilitate sau conflict de interese nu mai pot ocupa o funcție electivă vreme de trei ani.

Candidați la alegerile locale aflați sub interdicția de 3 ani de a mai ocupa o funcție electivă în Maramureș sunt:

  • Costeniuc Florin Ioan (Cavnic, PNL) – consilier local- incompatibil până în anul 2023
  • Vida Noemi- Erika (Baia Mare, UDMR)- consilier local și viceprimar- incompatibil până în 2023
  • Stan Gheorghe (Comuna Săpânța, ALDE)- primar- incompatibil până în 2023
  • Vascul Daniel Vasile (Baia Sprie, PNL)- consilier local- incompatibil până în 2023
  • Bizău Sorin Vasile (Bogdan Vodă, CMM)- viceprimar- incompatibil până în 2021

Cu toate că Stan Gheorghe nu are avizul ANI, el a candidat pentru funcția de primar al Comunei Săpânța din partea ALDE, norocul face că nu a ieșit, pierzând în fața lui Braicu Ion (CMM). Și Noemi Vida apărea pe listele pentru Consiliul Local Baia Mare din partea UDMR, în ciuda hotărârii ANI. Nici Bizău Sorin-Vasile nu a luat seama de decizia ANI și a candidat pentru funcția de primar al Comunei Bogdan Vodă din partea Colaiției pentru Maramureș, din fericire nici dl. Bizău nu a câștigat fotoliul de primar. 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri