vineri, 23 octombrie
Alfred Simonis, liderul deputaților: „E puţin probabil în acest moment ca alegerile parlamentare să fie amânate”
De Daiana Toma-Cioran - luni, 05 octombrie în categoria Politică
37

Distribuie pe rețelele de socializare

Decizia de a amâna alegerile parlamentare din 6 decembrie nu poate fi luată decât dacă o doreşte majoritatea forţelor politice, declară liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis. 

Săptămâna trecută, un parlamentar independent a depus un proiect de lege pentru amânarea scrutinului din decembrie anul acesta, pentru anul viitor în luna martie.

„Decizia de amânare nu poate fi luată sau chestiunea asta nu se poate întâmpla, dacă nu doresc majoritatea forţelor politice, indiferent de iniţiativa aceasta, indiferent de posibilitatea în care să treacă sau să nu treacă de Camera Deputaţilor această iniţiativă, mai sunt foarte multe mecanisme prin care ea poate fi amânată de la intrarea în vigoare. Dacă e să fim corecţi, în acest moment nici măcar nu avem promulgată, deşi avem o decizie a Curţii Constituţionale, care spune că e constituţional ca Parlamentul să stabilească data alegerilor parlamentare, e absolut normal şi firesc să se întâmple aşa, această lege nu este încă promulgată. (...) În acest moment, e puţin probabil ca alegerile parlamentare să fie amânate”, spune Alfred Simonis, liderul deputaților.

Totuși, liderul deputaţilor PSD se întreabă dacă este sigur pentru cetăţeni să meargă la vot în luna decembrie, pe fondul pandemiei provocate de Sars-CoV-2: „Dincolo de chestiunea aceasta, s-a demonstrat că PSD este pregătit de alegeri, a demonstrat chestiunea asta în duminica alegerilor locale, unde am obţinut un scor bun. Deci nu se pune problema încercării de a amâna aceste alegeri din eu ştiu ce teamă. Întrebarea se pune dacă este în siguranţă pentru cetăţenii români ca aceste alegeri să fie desfăşurate”.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri