luni, 19 octombrie
Domeniul HoReCa din nou în pericol
De Petruța Gromucz - luni, 05 octombrie în categoria Administrație
35

Distribuie pe rețelele de socializare

Domeniul HoReCa se află din nou în pericol din cauza numărului de îmbolnăviri, care este în continuă creștere. HoReCa este unul dintre cele mai afectate domenii, de la începutul pandemiei până în prezent. Au fost înregistrate pierderi de un miliard de euro, iar industria restaurantelor va mai pierde aproximativ 10% din locații la nivel național. În primele șase luni, HoReCa a pierdut 40% din cifra de afaceri.

De la debutul pandemiei, mii de restaurante au fost obligate să închidă ușile, unele ajungând chiar la faliment. Cele care s-au redeschis ulterior, riscă acum să ajungă în aceeași situație. Mii de angajați din domeniul HoReCa au rămas fără locuri de muncă, iar patronii atrag acum atenția că nu mai au resurse să își plătească chiriile și cei 50-60% din angajații rămași. 

Antreprenorii se așteaptă acum la o nouă provocare, după ce premierul Ludovic Orban a anunțat că restaurantele vor fi închise, acolo unde rata de infectare va ajunge la peste 1,5 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

„Măsurile de închidere vor fi valabile o perioadă. Rata reală de incidenţă în Bucureşti este în jur de 1,32”,a declarat Ludovic Orban, conform Mediafax.

Potrivit președintelui Hora, mai bine din 30% din industrie nu mai reușește să redeschidă, iar criza va genera o pierdere de 5.000 de locații la nivel național. 

„Într-un cuvânt, va fi dezastruos. Nu cred că mai avem nicio şansă. Nu ştiu unde vom ajunge pentru că va fi mai mult de 1,5 cu siguranţă. Deja am pierdut 70% din cifra de afaceri. Nu ne putem plăti nici măcar angajaţii, chiriile. Vom pierde şi cei 50-60% din angajaţii pe care i-am mai păstrat pentru că ceilalţi 50% s-au reorientat, şi-au schimbat job-ul”, a spus Radu Dumitrescu, conform Digi24.

Acesta a declarat că încearcă din răsputeri orice tip de negociere cu furnizorii, pentru a încerca să supraviețuiască. 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri