marți, 27 octombrie
Elevii care refuză purtarea măștii riscă nota scăzută la purtare
De Petruța Gromucz - luni, 05 octombrie în categoria Educație și învățământ
25

Distribuie pe rețelele de socializare

Ministrul Educației, Monica Anisie a transmis că vor exista repercusiuni pentru elevii care refuză purtarea măștii. Aceasta a declarat că elevii au obligația de a respecta un regulament care include și măsurile luate pentru perioada de criză în care se află țara noastră. 

"Dacă un copil nu respectă regulile, trebuie să îi explice profesorul că este important să se gândească la pericolul pe care îl realizează față de cei din jurul lui, având în vedere faptul că există posibilitatea să aibă virusul respectiv. Există în regulamentul pentru organizarea și funcționarea unității de învățământ prevederi cu privire la sancționarea elevilor, de asemenea, în statutul elevului sunt prevăzute.Dacă vă uitați la noul regulament sunt prevederi și pentru această perioadă. Noi am dat ordin de ministru, cu un nou regulament de organizare și funcționare a unității de învățământ", a spus Monica Anisie, conform Digi24.

Ministrul Educației a transmis că nu dorește sancțiuni care să vină în defavoarea elevului, dar că măsurile de protecție trebuie neapărat respectate în școli. 

"Nu există acum să spunem niște sancțiuni care să vină în defavoarea elevului. În primul și primul rând, noi trebuie să îi spunem elevului că riscă să i se scadă nota la purtare. Știm că având un comportament neadecvat în spațiul școlii, din punctul ăsta de vedere, nerespectând măsurile, riscă să i se scadă nota la purtare".

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri