vineri, 23 octombrie
9,8 miliarde de lei cheltuiți pentru criza COVID-19
De Petruța Gromucz - luni, 05 octombrie în categoria Economic
20

Distribuie pe rețelele de socializare

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu anunță că pachetul de susținerea economiei va depăși  7% din PIB până la sfârșitul anului. Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare. 

„Fără precedent în România! Pachetul de susţinere a economiei o să depăşească, ATENŢIE, 7% din PIB până la finalul anului. Deja în primele 9 luni am injectat SUPLIMENTAR în economie 34.5 miliarde lei (3.2% din PIB)”

Acesta explică care sunt sumele injectate suplimentar în economia țării noastre de către guvernul PNL.

„14,4 miliarde prin măsuri fiscal, 250 de milioane lei bonificaţii la plata impozitului pe profit, 3,2 miliarde lei rambursare TVA în plus faţă de anul trecut, 6,9 miliarde lei cheltuieli cu investiţiile mai mari ca anul trecut (cea mai mare sumă din ultimii 10 ani şi mai mult decât s-a cheltuit în 2016 sau 2017 tot anul) și 9,8 miliarde lei cheltuieli legate direct de COVID-19.”

 „La aceste cheltuieli de la buget adaugăm programe de garanţii de aproximativ 30 miliarde lei. Bani care ajung în economie prin intermediul sistemului financiar bancar si sunt garantaţi de stat.
Nu ne oprim aici. Acest program MASIV de stimulare a economiei a stopat declinul economiei în 2020 (evităm recesiunea tehnica) şi garanteaza o creştere economica puternică în 2021”, continuă mesajul Florin Cîțu.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri