luni, 19 octombrie
PNL și PMP, alianță pentru consiliile locale și județene
De Daiana Toma-Cioran - luni, 05 octombrie în categoria Politică
136

Distribuie pe rețelele de socializare

Dreapta încearcă să înlăture stânga (PSD-ul) de pe harta politică cu toate forțele. Premierul României, Ludovic Orban, a anuțat că PNL va aproba azi un proiect prin care deschide colaborarea cu PMP la consiliile locale și județene.

„Chiar dacă au avut candidat propriu, noi am anunţat că suntem deschişi acestei colaborări. Noi aprobăm în Biroul Politic Naţional un proiect de colaborare cu PMP în consiliile judeţene şi consiliile locale la nivel de ţară şi implicit va fi şi la nivelul Bucureştiului. PMP este aliat cu noi la guvernare”, a declarat Orban.

Deși Partidul Social Democrat are mai puține primării decât în anii precedenți, tot are mai multe decât PNL. La consiliile județene PNL are 17 președinți, iar PSD 20. Primarii şi preşedinţii de consilii au nevoie de o majoritate care să îi susţină pentru a-şi putea pune proiectele în aplicare. Aşadar, partidele mai mici ar putea fi cele care completează golurile celor mai mari.

Până în momentul de față, PNL a stabilit o alință cu Uniunea Salvați România „Alianța cu USR este deja stabilită. Am stabilit coordonatele înţelegerii când l-au sprijinit pe Nicuşor Dan", a adăugat premierul. 

Traian Băsescu a comentat la Digi24 anunțul făcut de Ludovic Orban cu privire la un proiect de colaborare între PNL și PMP la nivel de primării și consilii județene. Fostul președinte admite că acest lucru este un obiectiv al PMP, dar spune că o eventuală colaborare nu se poate face în orice condiții, ci „de sus până jos”.: „Să o facă numai pe unde le convine, și unde nu, nu... nu merge!”, a spus Băsescu. Fostul președinte spune că nu glumește când afirmă acest lucru, în condițiile în care PMP are deja „suspiciuni majore și o încredere redusă în cuvântul lui Ludovic Orban”, a mai spus Traian Băsescu pentru Digi24.

Sursă foto: Digi24

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri