marți, 20 octombrie
Ministrul Sănătății speră la o scădere a numărului de cazuri
De Petruța Gromucz - sâmbătă, 03 octombrie în categoria Sănătate
27

Distribuie pe rețelele de socializare

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a declarat că speră la ca numărul de cazuri noi să rămână la 2.000, sau prin respectarea normelor impuse de autorități, numărul să scadă la 1.500 în perioada următoare. 

„Suntem în a doua fază a valului unu, într-o perioadă de creștere. Sperăm să menținem creșterea pe 2.000, cu scădere spre 1.500 în perioada următoare, dar pentru acest lucru trebuie să respectăm niște reguli. Ar trebui să avem respect și pentru personalul medical, care face un efort uriaș de 7 luni”, a afirmat ministrul Tătaru, la Digi24.

Acesta a transmis că respectarea normelor de igienă și siguranță impuse de autorități, numărul cazurilor ar putea înregistra o scădere și ar putea fi evitată aglomerarea din spitale.

Trebuie să respectăm nişte reguli. Această pandemie nu se tranşează în spital, se tranşează în prespital. În prespital, sunt reguli, hai să respectăm reguli, e un număr mic de cazuri de la o zi la alta, nu avem transmitere comunitară decât foarte scăzută şi atunci avem un număr mic de cazuri care se vor adresa către unităţile de primire urgenţe, către terapiile intensive, către spitalele de boli infecţioase. Odată cu creşterea numărului de cazuri vom vedea şi acele aglomerări, pe care le vedem la primire urgenţe şi pe care le vom vedea în terapiile intensive şi la boli infecţioase”, a afirmat Nelu Tătaru, conform News.ro.

Ministrul a mulțumit medicilor care de la începutul pandemiei duc o luptă grea, zi de zi.

„Avem acelaşi număr de personal, un personal care de şapte luni face aceeaşi muncă. Cred că ar trebui să avem un pic şi de respect pentru acest personal şi să înţelegem că este un efort uriaş. Le mulţumesc în continuare pentru efortul pe care îl fac, dar fiecare dintre noi ar trebui să ne uităm un pic că am ajuns într-o perioadă în care fiecare avem câte o rudă sau o cunoştinţă care a contactat această boală, o parte dintre noi avem şi cunoştinţe sau prieteni care au decedat.”

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri