marți, 20 octombrie
Anul pandemiei afectează mediul de bussines din România
De Petruța Gromucz - sâmbătă, 03 octombrie în categoria Economic
24

Distribuie pe rețelele de socializare

Anul 2019 a fost  cel mai bun an de bussines din istorie. Antreprenoriatul a înregistrat o creștere cu 10% față de anul 2018, cu 20% față de 2017 și cu aproximativ 50% față de anii 2015 și 2016. După criza din 2008, anul 2019 a fost cel mai productiv an, și cel de-al zecelea an consecutiv de creșteri. Totuși, anul 2020 a adus pandemia și implicit scăderea profitului în bussines din România.

Companiile românești au avut două variante de ajutor din partea statului, mai exact două Certificate de Urgență (CSU). Primul certificat este pentru firmele care au închis total sau parțial activitatea, iar cel de-al doilea, pentru încasări mai mici cu 25% în martie sau aprilie. Aproximativ 60.000 de companii din țara noastră au solicitat până la data de 15 septembrie certificate de situație de urgență.

Mii de companii din țara noastră au fost forțate să facă disponibilizări în masă sau să pună lacătul pe ușă, datorită crizei generate de pandemie. 

Consultantul Adrian Dragomir, transmite pentru Mediafax că dacă un client este afectat de criză, este doar o perioadă de timp până furnizorii vor resimți și ei scăderi. 

„Pe lângă firmele direct afectate de starea de urgenţă, ale căror venituri au scăzut direct, întregul mediu de afaceri a avut şi are în continuare de suferit, pe principiul pieselor de domino.”

Nu este încă cunoscut efectul pandemiei pentru viitorul țării, dar cu siguranță lucrurile nu vor fi foarte bune, mai ales pe plan economic.

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri