vineri, 23 octombrie
Agenții economici vor fi nevoiți să îndure mai multe controale decât ajutoare de la Guvern
De Daiana Toma-Cioran - vineri, 02 octombrie în categoria Administrație
99

Distribuie pe rețelele de socializare

Premierul Ludovic Orban a solicitat, joi, la începutul şedinţei de guvern, intensificarea controalelor pentru respectarea măsurilor de protecţie sanitară, menţionând că „s-a lăsat garda jos, a scăzut gradul de conformare", având în vedere numărul mare de cazuri de infectări cu noul coronavirus din ultimele zile.

„Toţi miniştrii care aveţi instituţii de control în subordine - MAI, Ministerul Muncii, Ministerul Transporturilor, ANSVA şi toate celelalte structuri - să pregătiţi un plan de măsuri intensificate, astfel încât să asigurăm respectarea măsurilor de protecţie sanitară. Ne confruntăm cu o creştere clară a numărului de cazuri şi obiectivul nostru trebuie să fie limitarea numărului de cazuri. Din acest motiv va trebui să fim extrem de prezenţi cu un plan de control zilnic, cu o raportare zilnică cu privire la aceste controale efectuate", a declarat Orban.

El a spus că simte că „s-a lăsat garda jos” și astfel a crescut numărul de interacțiuni sociale și totodată și numărul de cazuri pozitive. El a cerut Ministrului Sănătății să pună în gardă DSP-urile, mai ales la nivelul spitalelor:  „Trebuie să avem liniile de apărare pregătite pentru orice situaţie", a transmis Orban.

 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri