joi, 22 octombrie
Germania adaugă două județe din România pe lista zonelor de risc
De Petruța Gromucz - vineri, 02 octombrie în categoria Actualități
70

Distribuie pe rețelele de socializare

Autoritățile germane au actualizat lista zonelor de risc din România. Conform unui comunicat al Ministerului Afacerilor Exteren, începând cu 30 septembrie au fost adoptate o serie de măsuri suplimentare pentru răspândirea Coronavirusului. Acestea au fost puse în aplicare de ieri.

Județele Alba și Cluj-Napoca au fost introduse pe lista zonelor de risc din țara noastră. Pe lista zonelor de risc realizate de autoritățile germane se află până acum 14 județe din România, alături de municipiul București. Cetățenii județelor Alba, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Iași, Ilfov, Neamț, Prahova, Vaslui și Vâlcea sunt obligați să se deplaseze cât mai direct la destinație și să evite contactul cu alte persoane după intrarea în Germania, urmând apoi autoizolarea  la domiciliu sau în alte spații de cazare adecvate, pentru o perioadă de 14 zile. Cei care intră în carantină vor fi periodic verificați de autorități.

Județele Argeș, Buzău, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ialomița, Mehedinți, Neamț, Timiș și Vrancea au fost retrase de pe lista zonelor de risc.

Dacă un test este făcut anterior intrării în Germania, și rezultatul este negativ, persoana în cauză este obligată oricum să se autoizoleze, cu posibilitatea retestării în ce-a de-a cincea zi. Dacă atunci rezultatul este tot negativ, izolarea se anulează. Totuși, dacă rezultatul testului este negativ, dar persoana sosită dintr-o zonă de risc prezintă simptome specific Covid-19, autoizolarea devine obligatorie, alături de contactarea imediată a Autorității locale de Sănătate.

Testarea este gratuită în primele 10 zile de la sosirea în Germania dintr-o zonă de risc, și poate fi realizat la medicul de familie sau la Autoritățile locale de Sănătate.  

Conform Digi24, cetățenii care intră în Germania din zonele de risc trebuie să completeze un „formular de debarcare” – Public Health Passenger Locator Form – și să îl transmită Autorităților locale de Sănătate în termen de o zi de la sosire, astfel încât acestea să fie informate și să monitorizeze respectarea carantinei.

Tranzitarea Germaniei nu impune respectarea obligațiilor de carantinare. Cei care trec prin Germania au obligația de părăsi cât mai repede și direct teritoriul, fără a interacționa cu cetățenii. Este permisă oprirea pentru cumpărarea de alimente sau combustibil, dar opririle turistice, de afaceri sau cazări sunt interzise. 

Distribuie pe rețelele de socializare

Alte știri